Dagboek New York Dag 6

31 december 2021 – Gelukkig Nieuwjaar! Ook bij ons is het ondertussen 1 januari en voor het eerst hebben we Oud & Nieuw in New York gevierd. Corona gooit wel wat roet in het eten, maar dat mag de pret niet drukken. Kijk je mee naar oudjaarsdag in mijn Dagboek New York Dag 6?

Dag 6.1

Oudjaarsdag in New York is een dag zoals alle andere dagen. Alles is open, het is druk en gezellig in de stad. Colin en Adinda gingen vandaag samen op pad en Mike en ik begonnen de dag met een ontbijtje met Jon en Marian. Zij gingen vandaag naar het American Museum of Natural History en wij besloten om mee te gaan. 

Dag 6.2

Dit museum kennen veel mensen van de film Night at the museum met Ben Stiller en Robin Williams. De bovenste verdieping van dit museum gaat over dinosaurussen en dat is best wel indrukwekkend.

Dag 6.3

De rest van het museum komt vooral bekend voor, omdat het in de film zo goed naar voren komt. Echt wel een leuk museum om een middagje naartoe te gaan.

Dag 6.4

Voor deze aanplakbiljetten ben ik erg gevoelig #bringplushiehome.

Dag 6.5

Na het museum zijn we lekker door Central Park terug naar het hotel gegaan. We kwamen langs Strawberry Fields; een herinneringsplek voor John Lennon van The Beatles. Op deze plek liep hij vaak en het ligt vlakbij het Dakota gebouw waar hij samen met Yoko Ono heeft gewoond.

Dag 6.6

Dit is het Dakota gebouw waar John en Yoko woonden. Voor dit gebouw is hij in 1980 doodgeschoten. 

Dag 6.7

Ondanks de zere voeten hebben we toch weer een heel stuk Central Park gezien. Het is zo’n fijne plek om te zijn.

Uiteindelijk hebben we de metro gepakt en hebben we even wat rust gepakt in het hotel, want we hadden nog een lange avond voor de boeg.

Dag 6.8

Om 18:00u was het in Nederland 00:00u, dus hebben we even contact gehad met het thuisfront en daarna zijn we op pad gegaan om te gaan eten. We stapten uit bij de metro en zagen The Vessel staan. Wat een plaatje met al die lampjes.

Dag 6.9

Niet de beste foto, maar kijk het Empire State Building toch eens stralen. De kleuren dansten in de lucht.

Dag 6.10

We hadden gereserveerd bij Uncle Jack’s Steakhouse. Een leuke tent met lekker eten en een fijne sfeer.

Dag 6.11

Ik had tonijn en het was echt heel lekker. Helaas kreeg ik last van mijn maag, dus heb ik niet zo heel veel gegeten (meteen de reden waarom ik nu wat korter van stof ben).

Dag 6.12

Rond half elf zijn we richting Central Park gegaan om daar het nieuwe jaar in te luiden. Vanwege corona durfden we het niet goed aan om een club/kroeg in te gaan, dus zijn we lekker buiten gebleven. Een bijzondere ervaring om in New York Oud & Nieuw te vieren. Ondanks mijn maag, vond ik het echt helemaal top!

Vanuit New York wensen Mike en ik je een heel gezond en gelukkig 2022 toe. Lach, heb lief, grijp kansen en geniet zo vaak als dat je kan. Make it happen!

Liefs!

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.