De beste tips voor als je in New York bent

Over niet al te lange tijd vliegen Mike en ik naar New York (althans als we dat tegen die tijd nog mogen). Je begrijpt vast wel dat ik niet kan wachten tot het zover is. Om de tijd door te komen, heb ik je al een paar tips gegeven voor als je van plan bent om naar New York te gaan (klik hier). Maar wat mag je echt niet missen als je daar werkelijk bent? Graag deel ik je mijn beste tips voor als je in New York bent. 

1. De bekende bezienswaardigheden

Empire State Building, Times Square, Rockefeller Center, Wall Street, Statue of Liberty… het zijn de bekende bezienswaardigheden van New York. Ik kan wel zeggen dat ze veel te toeristisch zijn en niet bijzonder, maar waarom zouden ze dan zo bekend zijn?

De beste tips voor als je in New York bent - 5

Natuurlijk, het enige leuke moment om door Wall Street te wandelen is tijdens lunchpauze en het Vrijheidsbeeld is in het echt veel kleiner dan je van te voren had verwacht. Toch is het de moeite waard om deze bekende en toeristische plekken te bezoeken, omdat ze stiekem toch wel bijzonder zijn. Gewoon doen, zou ik zeggen =).

2. Grand Central Terminal

Er is een plek waar ik altijd even naartoe moet en het liefst loop ik er elke dag even doorheen als ik in New York ben: Grand Central Terminal. Hét treinstation van New York ligt middenin Manhattan en wat mij betreft het mooiste gebouw van New York. 

Ja, het is een treinstation, dus je hebt er misschien niet heel veel te zoeken als je in New York bent. Toch raad ik je aan om naar binnen te lopen en te genieten van deze bijzondere plek. Zoek een plekje op één van de trappen, ga zitten en neem het even je in op. 

Extra tip: bezoek de fluisterhoek onder de grote hal. Als jij in de ene hoek gaat staan en je reismaatje in de andere hoek (diagonaal) dan kan je met elkaar fluisteren. Het werkt echt!

3. Central Park

341 ha; Central Park is enorm groot en er is heel veel te doen. De tuin van elke New Yorker is magisch en absoluut de moeite waard om een dag doorheen te wandelen. 

De beste tips voor als je in New York bent - 2

De eerste keer dat ik in Central Park was, was ik op de fiets. Judith en ik hadden ons opgegeven voor een fietstocht met gids en dit was ontzettend  leuk om te doen. Zo leer je meteen veel over dit gigantische park. Alle keren daarna heb ik delen van het park lopend bezocht en dat is ook prima te doen.

Dit jaar neem ik mijn rolschaatsen mee, dus ik hoop een rondje te kunnen rolschaatsen in Central Park. Omdat we in de winter gaan, ga ik misschien ook nog een rondje schaatsen op de schaatsbaan. 

4. High Line Park & The Vessel

Nog een park waar je geweest moet zijn als je in New York bent geweest: High Line Park en aansluitend The Vessel.

High Line Park is een stadspark dat aangelegd is op een oude goederenspoorlijn en ligt boven de weg in de wijk Chelsea. Het is een wandeling van 2,33 kilometer en erg leuk om te doen.

Als je begint op de hoek van Gansevoort Street – Washington Street en je maakt de wandeling helemaal af dan kom je uit bij The Vessel. The Vessel is een nieuwe bezienswaardigheid in New York en is vooral erg bijzonder om te zien. Als je de 15 verdiepingen omhoog klimt heb je een prachtig uitzicht over een deel van New York. 

De beste tips voor als je in New York bent - 3

5. 9/11 Memorial en Museum

Het 9/11 Memorial is een erg bijzondere plek in New York. Hoe druk New York ook kan zijn, hier vind je rust en lijkt de wereld stil te staan. Wat hebben de Amerikanen een prachtige herdenkingsplek gemaakt voor de aanslagen van 11 september 2001. 

Onder de herdenkingsplaats vind je het 9/11 museum. Zelf heb ik niet zo heel veel met musea, maar dit museum is erg bijzonder. Ik wil er niet teveel over vertellen, want je moet er gewoon naartoe gaan. Het is absoluut de moeite waard.

6. Ga wandelen

De laatste tip is misschien wel de beste van allemaal: ga wandelen! Op elke hoek, in elke straat is wel iets leuks, moois, interessant of bijzonders te zien en eigenlijk wil je dat allemaal niet missen. Sterker nog, de grootste schatten van de stad vind je niet in een boekje of bij een bezienswaardigheid. 

De beste tips voor als je in New York bent - 4

Zelf neem ik graag de metro naar Battery Park (het zuidelijkste puntje van Lower Manhattan) om zo via onbekende straten terug naar Central Park te lopen. Heerlijk! 

Daarnaast is het leuk om, te voet, een kijkje te nemen in Brooklyn, Upper East Side en Upper West Side. Ik ben nog nooit in Harlem geweest, dus daar kan ik weinig over vertellen.

Trek die wandelschoenen maar aan!

Ik was eigenlijk van plan om vijf tips te delen, maar zoals je ziet zijn het er zes geworden (en ik had echt nog wel even door kunnen gaan). Ik hoop dat je wat aan mijn beste tips voor als je in New York bent hebt en mocht je nog vragen hebben dan weet je me te vinden (mag ook op Instagram of Facebook natuurlijk).

Heb jij nog tips voor mij? Ik hoor ze graag.

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.