Dagboek New York Dag 5

30 december 2021 -New York dag 5 en dat betekent dat we op de helft van onze vakantie zitten. Wat gaat de tijd toch snel en wat zijn we enorm aan het genieten. We liepen net Grand Central uit en terwijl we aan het wachten waren op het stoplicht nam ik even de tijd om bij het moment stil te staan. Wat een bofkont ben ik toch.

Dag 5.1

Vanmorgen werd ik pas om kwart voor negen wakker en dat had ik ook echt even nodig. New York is echt fantastisch, maar het is ook erg vermoeiend. Je loopt met gemak zeven of acht kilometer op een dag en je staat de hele dag aan. Mike en ik hebben geprobeerd er een rustig dagje van te maken.

Het was vandaag pas de eerste keer dat we wat gedronken hebben bij Starbucks. Ik was vergeten hoe lekker ik de chocomelk daar vind, dus het zal niet de laatste keer zijn.

Dag 5.2

Zijn we nou alweer bij Grand Central Terminal geweest? Uhm… ja! Het idee was om een nieuwe telefoon voor Mike te gaan halen, maar dat werd weer een groot fiasco. Laten we het er vooral niet over hebben (die telefoon is er in ieder geval nog niet). Een pluspuntje voor mij was dat ik extra lang van mijn favoriete plekje kon genieten.

Dag 5.3

Na een langzame start, gingen Mike en ik dan eindelijk op pad. Vandaag gingen we richting East Village, maar daar was niet heel erg veel te beleven. Ik kwam wel deze bar tegen waar ik enthousiast van werd. Helaas was ik de enige…

Dag 5.4

Squirrel! Mike en ik hadden wat te eten gehaald en gingen buiten bij Union Square Park zitten om het op te eten. Het was vandaag helemaal niet koud en overal liepen eekhoorntjes. Ik was weer in mijn nopjes natuurlijk.

Dag 5.6

Daarna zijn we een tijdje zoet geweest bij de leukste boekenwinkel van New York: Barnes & Noble. Vier verdiepingen vol met boeken en niets gekocht. Knap he?

Dag 5.7

Samen met Jon en Marian en Adinda en Colin zouden we gaan eten ergens downtown Manhattan. Omdat wij al halverwege waren, hebben we op Wall Street op ze gewacht.  

Dag 5.8

Happy Holidays! Deze gigantische kerstboom staat in Wall Street. Het blijft een beetje kerst zo.

Dag 5.9

Nadat we wat gegeten hadden, pakten we de metro naar Brooklyn. Onderweg naar Brooklyn Heights kwamen we dit huisje tegen en ik was meteen verliefd. Als ik toch ooit in Amerika ga wonen dan wil ik precies zo’n huis. 

Dag 5.10

In het echt is het zoveel mooier dan op de foto. Deze foto is gemaakt bij Brooklyn Heights, een parkje met het mooiste uitzicht op Manhattan. Ondanks dat het bewolkt was, was het echt magisch.

Dag 5.11

Daarna zijn we van Brooklyn, over de Brooklyn Bridge, naar Manhattan gelopen. Het was heerlijk rustig en puur genieten.

Dag 5.12

Vervolgens zijn we naar het 9/11 memorial gelopen, want ik wilde het graag zien in het donker. Helaas is deze plek afgesloten ’s avonds, dus was er erg weinig te zien. Iedereen was erg moe, dus we zijn via The Oculus naar de metro gelopen. Naast het hotel hebben we nog een drankje gedaan om de dag af te sluiten en nu is het tijd om naar bed te gaan. Op naar de laatste dag van het jaar 2021. 

Geniet van oudjaarsdag en maak een mooie start in 2022. Wij gaan het hier ook zeker proberen.

Liefs!

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.