De hulp – Freida McFadden weet hoe het moet

Normaal gesproken lees ik veel feelgoodboeken tijdens de zomervakantie, maar deze vakantie heb ik bijzonder veel thrillers gelezen. Eén van mijn favoriete boeken van de afgelopen weken was De hulp van Freida McFadden. Zonder spoilers ga ik je alles vertellen over dit spannende verhaal. Kom, ik neem je mee.

De hulp - Freida McFadden

‘ “Je moet naar boven komen… nú. Dit moet je zien.” Zelfs van beneden zie ik zijn adamsappel op en neer gaan. “Dit geloof je niet.” ‘

BoekenBoeken

Flaptekst

‘ “Welkom bij de familie,” zegt Nina Winchester terwijl ik haar elegante, verzorgde hand schud. Ik glimlach beleefd en kijk de marmeren gang rond. Hier werken is mijn laatste kans om opnieuw te beginnen. Maar ik zal snel ontdekken dat de geheimen van de Winchesters veel gevaarlijker zijn dan de mijne…

Elke dag maak ik het prachtige huis van de Winchesters van top tot teen schoon. Ik haal hun dochter op van school. En ik kook een heerlijke maaltijd voor het hele gezin voordat ik alleen ga eten in mijn kleine kamer op de bovenste verdieping.

Ik probeer te negeren hoe Nina er een zooitje van maakt, alleen maar om te zien hoe ik het opruim. Hoe ze vreemde leugens vertelt over haar eigen dochter. En hoe haar man Andrew elke dag meer gebroken lijkt. Maar als ik in Andrews knappe bruine ogen kijk, zo vol pijn, is het moeilijk voor te stellen hoe het zou zijn om Nina’s leven te leiden. De inloopkast, de luxe auto, de perfecte echtgenoot.

Ik pas een van Nina’s smetteloze witte jurken maar één keer. Gewoon om te zien hoe het is. Maar ze komt er al snel achter… en tegen de tijd dat ik besef dat mijn slaapkamerdeur op zolder alleen van buitenaf op slot kan, is het veel te laat.

Maar ik stel mezelf gerust: de Winchesters weten niet wie ik werkelijk ben.

Ze weten niet waartoe ik in staat ben…’

Mijn mening

Als je naar het omslag van De Hulp van Freida McFadden kijkt dan zie je al snel dat dit boek een thriller moet zijn. Duister, onheilspellend en spannend…

De titel verklapt nog niet veel, maar de flaptekst zorgt ervoor dat elke lezer nieuwsgierig naar dit boek wordt.

Als ik je vertel dat ik dit boek in 24 uur uit heb gelezen dan begrijp je wel dat het behoorlijk spannend was. Ik kon het verhaal maar niet aan de kant leggen.

Freida McFadden weet hoe ze een spannend, origineel en interessant verhaal moet schrijven. Vanaf de eerste bladzijde zat ik er helemaal in. Ook vond ik Millie, de hoofdpersoon, een heel leuk en interessant mens. Ondanks de rare fratsen van Nina Winchester kreeg ik ook al snel een zwak voor haar. Als de personages in het boek intrigerend zijn dan lees dat al erg fijn.

De schrijfstijl van Freida McFadden is erg prettig. Het tempo ligt hoog, het verhaal leest makkelijk weg en je raakt op geen enkel moment verveeld. Het is, in mijn ogen, een thriller zoals een thriller hoort te zijn.

De Hulp van Freida McFadden is een dikke aanrader als je van thrillers houdt. Deze schrijver heeft mijn interesse gewekt en ik kan niet wachten om meer boeken van haar te lezen. 

Liefs!

Titel: De hulp | Auteur: Freida McFadden | Uitgeverij: VBK Lab 336 pagina’s |

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.