De kleine bakkerij aan het strand – Jenny Colgan

Bookstagram is echt dé plek om inspiratie voor nieuwe boeken op te doen. Het boek De kleine bakkerij aan het strand is daar weer een prachtig voorbeeld van. En het leuke van dit boek? Er zijn meerdere delen van. 

Jenny Colgan is bekend van haar feelgoodboeken en ze heeft er al een aantal op haar naam staan. Voor mij was dit boek mijn eerste kennismaking met deze auteur en het volgende boek van haar ligt al op mij te wachten.

Polly had haar leventje goed op orde: een leuke vriend waarmee ze samen een succesvol bedrijfje runde, een luxe appartement, fijne vrienden en ze was gelukkig. Maar dan gaat het bedrijfje failliet en komen de deurwaarders hun spullen in beslag nemen. Polly en haar vriend Chris waren al uit elkaar aan het groeien en ze nemen afstand van elkaar.

Polly wil niet terug naar haar moeder en gaat op zoek naar een appartementje, maar met haar budget is er niets te krijgen. Totdat ze een huisje op het oog krijg op een klein eilandje Polbearne. Vies, oud, krakkemikkig en onbewoonbaar, maar Polly heeft er een goed gevoel bij. Dat het bijna onbereikbaar is, is niet zo belangrijk. Het is toch maar voor even, denkt ze.

Maar dan blijkt ze al snel vrienden te maken met de vissers die ontzettend van haar baksels genieten en haar beste vriendje wordt Neill, een papegaaiduiker. Langzaamaan begint ze zich weer fijn te voelen en gaat ze zich thuis voelen op het eiland. Ze mag aan haar huis een bakkerswinkeltje openen en dat wordt een groot succes. Zal ze ooit nog terug gaan naar haar oude leven of gaat ze zich hier vestigen? En met wie?

Het tweede deel van dit boek is Zomer in de kleine bakkerij dus het antwoord op de vraag of ze op het eiland zal blijven is al beantwoord. Dit boek is een heerlijk boek in tijden van corona. Niet moeilijk, het geeft je een fijn gevoel en het leest heerlijk weg. Ik heb er van zitten genieten en het is ook precies wat ik nu nodig heb.

Ik word blij van de band die Polly heeft met de papegaaiduiker en ik vind het heel leuk gevonden van Jenny Colgan. Het geeft het boek toch wat extra’s. Daarnaast gaat niet alles van een leien dakje en dat maakt het boek ook een stuk realistischer. Het enige waar ik wat moeite mee had, was het perspectief op sommige momenten.

Het boek is geschreven vanuit de alwetende verteller en daar is niets mis mee. Maar bijna in het hele boek wordt het leven van Polly verteld en zomaar uit het niets zitten er hele korte stukjes in waarin je de gedachten van andere personages volgt en daarbij moest ik soms echt even drie keer opnieuw lezen om het te kunnen begrijpen. Heel klein minpuntje voor mij.

Ik geef dit boek 4 sterren. Het is gewoon een heerlijke feelgood waar je blij van wordt en waardoor je nog meer zin krijgt in de zomer. Zeker een aanrader als je van dit soort boeken houdt. Ik ga nu starten in Zomer in de kleine bakkerij :).

Liefs!

Titel: De kleine bakkerij aan het strand | Auteur: Jenny Colgan | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff | 356 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.