After: Voor altijd – Anna Todd

Hij is een echte foute jongen, zij is het lieve, naïeve meisje. Als deze twee samen komen heb je water en vuur, maar ook yin en yang. Lukt het haar om deze badboy te temmen? Of sleept hij haar mee de duisternis in?

Ook deel 4 van de After-serie, Voor altijd, heb ik deze week uitgelezen. En dit deel vond ik bijna net zo goed als het eerste deel. Sterker nog, ik heb soms met tranen in mijn ogen zitten lezen.

Nadat Hardin te horen heeft gekregen dat zijn vader niet zijn vader is, knapt er iets bij hem. Hij stuurt Tessa in haar eentje terug naar Amerika en doet dit op zijn manier. Hij raakt Tessa in haar hart en zij besluit om er definitief mee te stoppen. Hoewel dit enorm zeer doet, staat ze achter haar besluit. Hardin zal haar leven nooit meer verwoesten.

Eenmaal in Amerika neemt ze het besluit om haar leven drastisch te veranderen en mee te gaan met Landon naar New York. Als ze in het appartement van Hardin haar spullen gaat ophalen, treft ze haar dakloze en verslaafde vader aan: dood in de badkamer. En dan gaat het lichtje in Tessa uit.

Ze is compleet van de wereld en niets of niemand kan haar helpen. Ondertussen is Hardin nog in Londen zijn leven aan het verspillen aan drank en drugs. Totdat hij hoort wat er met Tessa is gebeurd. Hij vertrekt onmiddellijk naar Amerika, maar Tessa laat hem niet toe. De relatie lijkt echt definitief voorbij.

Hardin gaat er alles aan doen om zichzelf te veranderen, omdat hij beseft hoe hij is en dat hij nu zijn grote liefde voorgoed kwijt is. Tessa klimt uit een diep dal en vertrekt naar New York om haar leven daar opnieuw vorm te geven. Komt het nog goed tussen deze twee?

In het laatste deel van deze serie komt alles samen en kunnen we zien dat Hardin echt zijn best doet om te veranderen. Dit gaat niet zonder slag of stoot en soms greep het me ook wel echt een beetje aan. Als lezer gun je het Hardin ook zo graag, omdat je weet dat hij een betere jongen kan zijn. Tessa blijft deze keer sterk, iets wat ze nog niet eerder heeft laten zien. De schrijver, Anna Todd, heeft het verhaal heel mooi afgesloten.

Er is nog een deel en dat is Before. Daarin wordt het verhaal van Hardin verteld voordat Tessa in zijn leven kwam. Ik durf dit boek niet echt te lezen, omdat de recensies niet zo goed zijn en ik bang ben dat ik dan een nare smaak aan deze serie krijg. Dus ik twijfel nog.

Natuurlijk baal ik weer dat deze serie voorbij is, maar dat doe ik nou eenmaal helemaal zelf. Ik raad deze serie zeker aan, want Anna Todd heeft een mooi, compleet verhaal neergezet. Dit deel krijgt van mij 4,5 sterren.

Heb jij Before gelezen? Wat is jouw mening erover?

Liefs!

Titel: After – Voor altijd | Auteur: Anna Todd | Uitgeverij: Boekerij | 464 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.