Zomer in de kleine bakkerij – Jenny Colgan

Vorige week plaatste ik mijn recensie over het boek De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan. Vandaag zal ik mijn mening geven over het tweede deel: Zomer in de kleine bakkerij.

Het vorige deel eindigde heel fijn: Polly en Huckle hadden elkaar helemaal gevonden, de papegaaiduiker Neill was weer terug en Polly had haar twee bakkerijen helemaal op orde en het leven was een soort feestje. En dan start deel twee…

Polly en Huckle zijn nog steeds helemaal gelukkig samen en Polly heeft de vuurtoren van Mount Polbearne gekocht. Neill hupt nog steeds achter haar aan en de bakkerij loopt ontzettend goed. Maar dan komt mevrouw Manse te overlijden, de eigenaar van de bakkerijen. Haar zus en vooral haar zoon Malcolm nemen de bakkerijen over en al snel blijkt dat hij hele andere plannen met de bakkerijen heeft. Polly probeert zo goed als dat ze kan mee te gaan met deze veranderingen. Helaas lukt dat niet en wordt ze ontslagen.

Polly is radeloos en weet niet wat ze nu moet doen. Dan toch maar verhuizen naar het vasteland? Huckle wil graag helpen, maar moet ook zijn schoonzus helpen. Samen met Polly besluit hij om alleen terug te gaan naar Amerika om geld te verdienen, zodat Polly een soort broodbus kan starten. Hoe moeilijk deze beslissing ook is, ze gaan ervoor. Voordat Huckle weggaat, besluiten ze ook dat het tijd is om Neill in het wild vrij te laten. Een papegaaiduiker is immers geen huisdier en hij hoort bij zijn soortgenoten te zijn. Naast Huckle moet Polly dus ook Neill laten gaan.

Polly koopt inderdaad een prachtige bus en mag net buiten Mount Polbearne op de parkeerplaats staan, maar behalve die vervelende Malcolm komt er niemand. Totdat er een verslaggever langs komt en het zetje geeft wat Polly nodig heeft. Maar zijn dan alle problemen opgelost? En komen Neill en Huckle nog terug?

Net als het vorige boek is dit een heerlijk feelgoodboek. Ik moet zeggen dat ik dit boek net iets te makkelijk naast me neer kon leggen, maar uiteindelijk was het toch weer een fijn boek om te lezen. In dit boek zat wel meer spanning en er gebeurde een stuk meer dan in het eerste deel.

Jenny Colgan kan precies de goede sfeer neer zetten voor een boek waar je bij kan wegdromen. Even naar een ander plekje in de wereld, een plekje waar je zelf niet snel zal komen. Daarnaast is het heel fijn dat Polly een hardwerkende bakker is en dat zorgt ervoor dat je je nog beter kan inleven. Ik ben weer enthousiast en heb van dit boek genoten. Ik kan niet wachten om deel drie te lezen.

Dit boek krijgt van mij 4 sterren, net als het vorige boek. Het is gewoon een heerlijk boek om te lezen en om even alles naast je neer te kunnen leggen. Ik raad het boek aan. Wat beide boeken extra leuk maken zijn de recepten achter in het boek. Ik ga toch eens kijken of ik daar iets van kan gaan bakken.

Liefs!

Titel: Zomer in de kleine bakkerij | Auteur: Jenny Colgan | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff | 368 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.