De kustmoorden – J.D Barker & James Patterson

Boekerij stuurde mij De Kustmoorden van J.D. Barker & James Patterson op en ik was enorm nieuwsgierig naar de samenwerking tussen deze twee auteurs. Van James Patterson heb ik nog geen letter gelezen, maar J.D. Barker heeft mij omver geblazen met zijn Sam Porter- serie. Vooral het laatste deel, Vergeef me, vond ik heel goed.

Is het boek De Kustmoorden de moeite waard om in je kast te hebben staan?

De Kustmoorden - JD Barker James Patterson - Boekerij

” ‘Je hebt tegen me gezegd dat je naam Michael Kepler is. Als we dan toch eerlijk tegen elkaar zijn, waarom vertel je me om te beginnen dan niet hoe je echt heet?’ “

Korte inhoud

Michael Kepler komt thuis en vindt een dode vrouw in zijn bad. In paniek belt hij eerst zijn zus Megan en daarna de politie. Al snel wordt hij aangehouden en als dader aangewezen.

Rechercheur Garrett Dobbs doet onderzoek naar de moord en komt al snel in contact met Jessica Gimble van de FBI. Michael Kepler blijkt al meer moorden op zijn geweten te hebben.

 

Ondertussen wordt Michael geholpen om te ontsnappen en gaat hij er vandoor. Er start een bizarre klopjacht naar hem, terwijl er nog steeds mensen vermoord worden. Ook lijkt het of hij wordt geholpen door zijn zus.

Dobbs en Gimble lijken steeds meer in zijn buurt te komen, maar het onderzoek wordt alleen maar lastiger. Is Michael wel echt de moordenaar?

Mijn mening

Ik kan mijn recensie heel spannend houden, maar dat wil ik eigenlijk niet. Dit boek is zo spannend, zit zo goed in elkaar en zorgt voor zoveel verwarring dat het bijna niet te bevatten is. Ik heb het uitgelezen, maar zit nog met zoveel vragen dat ik bijna opnieuw wil beginnen. 

Zoals ik eerder schreef, ben ik niet bekend met het werk van James Patterson. Ik ken hem wel, maar het is er nog niet van gekomen om een boek van hem te lezen. J.D. Barker ken ik van de Sam Porter-serie en toen merkte ik al dat hij uitzonderlijk goed was in moeilijke verhaallijnen te scheppen. 

Zo ook in De kustmoorden. Op een gegeven moment denk je dat je weet hoe het in elkaar zit, maar dan word je toch weer in verwarring gebracht. Ik vind het knap dat de auteurs zelf nog weten hoe het precies in elkaar zit. Ondanks dat ik na het boek nog steeds met vragen zit, vind ik dat niet vervelend. Ik ben eerder erg enthousiast. 

Het boek is verdeeld in veel hoofdstukken. De hoofdstukken van Michael en Megan worden in de ik-persoon verteld en de hoofdstukken van Dobbs en Gimble vanuit het hij-perspectief. Het zijn korte hoofdstukken en dat vind ik altijd wel prettig lezen. Het houdt de spanning er goed in. 

Het boek is sowieso prettig om te lezen. Er zit vaart in, maar het verhaal wordt vertraagd op de juiste momenten. De zinsopbouw is niet moeilijk, waardoor het leest als een trein. Dat is fijn, want het is een boek met 432 bladzijden. 

Ik ga nog even bedenken waarom het boek De kustmoorden heet, want daar ben ik nog niet helemaal achter. Als je het boek gelezen hebt, begrijp je de kaft wel goed. Daar ga ik nu dus niet zoveel over vertellen. 

Als je van thrillers houdt dan is dit boek echt een aanrader. Het is spannend, bizar, heftig en het brengt je constant in verwarring. Echt een topper! Nu ga ik eens kijken of ik een boek van James Patterson kan vinden, want mijn nieuwsgierigheid is gewekt.

Liefs!

 

Titel: De kustmoorden | Auteur: J.D. Baker & James Patterson | Uitgeverij: Boekerij | 432 pagina’s |
Dit boek heb ik gekregen van Boekerij en daarvoor wil ik ze graag bedanken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.