Ons dierenparadijs

In en buiten het huis hebben wij wat dieren rondlopen en op Instagram krijg ik daar best vaak vragen over. Vandaar dat ik je vandaag meeneem naar ons kleine dierenparadijs. 

Mike en ik zijn beide opgegroeid met dieren. Hij vooral met honden en wij hadden vroeger altijd katten in huis. Het is voor ons dan ook nooit de vraag geweest of we (huis)dieren wilden, maar meer wat voor dieren we dan zouden willen. Ondertussen loopt er aardig wat rond en ik wil ze graag aan je voorstellen.

Luna

Luna

We beginnen met Luna, omdat zij officieel ons eerste huisdier samen is. Luna is een Amerikaanse Stafford en ondertussen alweer bijna zes jaar oud. 

Wij hebben heel bewust gekozen voor een Stafford, omdat Mike opgegroeid is met dit ras en het enorm lieve honden zijn. Ze lijken namelijk heel stoer, maar vaak zijn ze dag niet. Luna is bijvoorbeeld dol op mensen en liever lui dan moe. 

Toen we haar kochten ben ik meteen op puppycursus gegaan en dat is ook wel te merken. Ze luistert naar iedereen, maar naar mij nog een beetje beter. 

Staffords hebben een slechte naam en dat vind ik heel jammer en onterecht. Luna is in ieder geval een echte kroelkont en ze maakt ons heel gelukkig.

Jingo

Naast Luna loopt ook Jingo rond bij ons in huis. Jingo is onze dertienjarige Ragdoll. Jingo hebben we gekregen toen hij een jaar of vijf was. Er werd een goed huisje voor hem gezocht en dat konden wij hem bieden.

Misschien ben ik bevooroordeeld, maar Jingo is echt een prachtige kat. Hij is ook nog eens erg lief, maar wel op zijn eigen manier. Ragdolls staan bekend als aanhankelijke katten, maar dat is die van ons echt niet. Hij komt wel kroelen, maar wel op zijn manier. Niet op schoot, maar naast je bijvoorbeeld. Soms kletst hij de oren van je kop en zijn wil is vaak wet. We moeten erg vaak om hem lachen.

Luna en Jingo zijn niet echt vriendjes van elkaar, maar ook geen vijanden. Ze tolereren elkaar =).

Kippen

Buiten hebben we een ren met zes kippen. Ik riep al even dat ik graag kippen wilde hebben en een collega hoorde dat en nam opeens kippen voor me mee. Het waren er eerst vier; een moeder en drie jonge kippen. Tussen die drie jonge kippen zaten twee hanen bleek later. We wilden wel een haan, maar ik werd een beetje verdrietig van het gedrag van de haan naar de kippen toe. Toen hebben we beide hanen teruggebracht naar mijn collega.

Later had hij kuikentjes en hij vroeg of ik het leuk vond om die kuikentjes over te nemen. Dat hoef je geen twee keer te vragen. Het waren er zeven, waar uiteindelijk ook drie hanen tussen zaten. We hebben het nog een keertje geprobeerd met één haan en zes dames, maar dat werkte niet. Uiteindelijk hebben we nu zes kippen en dat is voor nu even meer dan genoeg. 

We hebben onze kippen nu anderhalf jaar en we worden er elke dag erg blij van. Ze leggen heerlijke eieren en daar maken we heel de familie blij mee.

Betty

Betty

Tussen de kippen loopt sinds een half jaar ook Betty: de zilverfazant. Betty is aan komen lopen en gebleven.

Betty zat op een avond naast het kippenhok en bleef daar een beetje rondhangen. We hebben haar wat eten en drinken gegeven en daar had ze wel trek in. De volgende dag zat ze er nog steeds en ze was niet van plan om weg te gaan. We hebben haar in het kippenhok gezet en zijn op zoek gegaan naar haar eigenaar. Een zilverfazant leeft normaal gesproken niet in Europa, dus ze moet bij iemand vandaan komen. Helaas konden we haar eigenaar niet vinden. 

Ondertussen loopt Betty dus gezellig bij ons in het kippenhok. Over het algemeen gaat het erg goed, maar niet alle kippen vinden Betty leuk. Onbegrijpelijk, maar waar. Ze heeft gelukkig ook kippen waar ze het wel mee kan vinden. Betty is in ieder geval een bijzondere vogel.

Nibbit en Ozzy

Nibbit & Ozzy

Tussen de kippen en Betty lopen ook deze twee knappe Franse hangoor konijnen: Nibbit (vrouwtje, wit/grijs) en Ozzy (mannetje, wit/bruin).

Ook deze twee knapperds hebben we gekregen van mijn collega. Hij had een nestje en ik wilde graag konijntjes. 

Op dit moment zijn Ozzy en Nibbit bijna 1 jaar oud. Overdag lopen ze lekker tussen de kippen door en ’s avonds gaan ze hun hok in. Vooral Nibbit is een kroelerd en wordt graag geaaid. Ozzy vindt het ook wel fijn, maar kan er soms ook helemaal geen zin in hebben. 

Franse hangoren zijn best grote konijnen en kunnen de kippen prima aan. Tot op heden zijn er nog geen problemen geweest.

De kleintjes

19 februari 2021 werden we wakker en bleken we opeens vijf konijntjes rijker te zijn. Ozzy en Nibbit waren papa en mama geworden. We hadden al een vermoeden, maar toch was het een kleine verrassing.

Als mama deed Nibbit het hartstikke goed en nog steeds. De kleintjes groeien als kool.

Ondertussen zijn ze al een stuk groter en lopen ze af en toe ook tussen de kippen. Ook is Bob (het zwarte konijntje) naar een nieuw baasje toe. Er zal nog één konijntje weggaan en de andere konijnen houden we. Ozzy is intussen gecastreerd.

Op mijn Instagram deel ik regelmatig foto’s van de kleine konijntjes. In De week in foto’s zijn de konijntjes ook elke week te volgen.

In de tuin hebben we ook nog vissen, maar die laten zich niet zo vaak zien en zijn ook meer van mijn schoonvader.

In de toekomst lijkt het mij heel leuk om een varkentje erbij te nemen, maar voor nu is het even goed zo. Het is elke dag best wat werk, maar dat doen we allemaal met heel veel liefde. Het scheelt natuurlijk ook dat we de ruimte hebben. 

Ik hoop dat je het leuk vond om onze diertjes te leren kennen. Heb jij ook (huis)dieren? En zo ja, wat loopt er allemaal rond? Of ben je helemaal niet van dieren? Dat kan natuurlijk ook. Ik hoor het graag.

Liefs!

4 reacties

  1. Een leuke dierenbende, allemaal zoschattig maar. Zeker de konijnen ik heb er zelf ook 2 (Nederlandse dwerghangoor en 1 is een mix). Ze noemen Muffin en George.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.