Vergeef me – J.D. Barker

Na Horen, Zien, Zwijgen en Het vijfde meisje is ook het derde en het laatste deel van de Sam Porter-serie van J.D. Parker in april uitgekomen. Het boek Vergeef me maakt een eind aan de zoektocht naar Anson Bishop en alle duistere geheimen worden onthuld. De belangrijkste vraag is eigenlijk wat de rol van rechercheur Sam Porter in dit hele verhaal is.

Vergeef me - J.D. Barker - Boekerij

De eerste twee delen van deze serie vond ik goed, maar het waren geen boeken die ik in één ruk uit kon lezen. Hier en daar een hoofdstukje lezen vond ik prima. Dat kwam ook wel omdat het soms wat langdradig was en ook wel ingewikkeld. J.D. Barker weet wel hoe hij een verhaal in elkaar moet zetten en hij zorgt ervoor dat je als lezer mee moet denken, want anders raak je de draad kwijt. Dit deel wilde ik wel graag in één ruk uitlezen, want wat vond ik het spannend.

Sam Porter is rechercheur bij Chicago Metro, maar in deel twee maakte hij al wat rare sprongen waardoor hij steeds meer verdacht werd in de zaak van de Moordenaar van het vierde aapje. In dit deel gaan ook zijn trouwe collega’s steeds meer twijfelen aan hem. Ondertussen worden er nog steeds veel lijken gevonden zonder oor, oog en tong.

Anson Bishop blijft hoofdverdachte nummer 1 en we lezen steeds meer stukken uit het dagboek van hem. Daardoor begrijp je als lezer steeds beter wat er vroeger gebeurd is en waarom Anson doet wat hij lijkt te doen. Al snel blijkt dat er meer mensen betrokken moeten zijn bij de moorden en wordt de klopjacht steeds ingewikkelder. Is Sam Porter degene die Anson helpt?

Zoals je misschien merkt, vind ik het lastig om een kleine samenvatting te geven zonder iets over het boek weg te geven. Het is ook een erg ingewikkeld boek, maar ik vond dit wel het beste deel van deze serie. Er zit heel veel spanning in, onduidelijkheden en een hele goede verhaallijn. Pas op het laatste moment snap je hoe het allemaal in elkaar zit en is het boek ook echt af. Ik begrijp ook niet hoe de schrijver zelf alle lijntjes nog aan elkaar geknoopt heeft gekregen dus daarvoor echt dikke complimenten aan de auteur.

Ik geloof wel dat sommige mensen dit boek misschien aan de kant gooien, want je moet echt je hersenen erbij blijven houden. Genieten is het in ieder geval wel. Het enige waaraan ik me  gestoord heb, is het aantal fouten in het boek. Namen die niet kloppen, spelfouten en formuleringsfouten. Ik ben er echt een flink aantal tegengekomen en dat is jammer. Hier kan de schrijver natuurlijk niets aan doen.

Dit boek krijgt van mij 4,5 sterren en beoordeel ik beter dan de andere twee delen. Het is een prachtig slotstuk van een fantastische reeks. Heb jij deze boeken gelezen en wat vond je ervan?

Titel: Vergeef me | Auteur: J.D. Barker | Uitgeverij: Boekerij | 533 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.