De theewinkel vol geluk – Manuela Inusa

De theewinkel vol geluk is een typisch gevalletje van Bookstagram made me do this. De Instagrammers die dit boek mochten promoten deden dit op zo’n leuke manier dat je wel nieuwsgierig moest worden. Daarom besloot ik in het Toscaanse zonnetje dit boek als e-book te bestellen en meteen te gaan lezen. Was dit boek echt een schot in de roos?

De theewinkel vol geluk - Manuela Inusa - Boekerij

” ‘Tot volgende week, mijn liefste,’ fluisterde ze hem na en ze hoopte dat hij haar eindelijk zou horen.”

Flaptekst

Laurie is de trotse eigenaar van een gezellige theewinkel waar smaken van over de hele wereld worden verkocht; van Chinese ginseng tot Indiase darjeeling. Van heinde en verre komen mensen naar haar winkel om zich te laten verrassen door de heerlijke theesoorten.

Maar zo succesvol als Lauries zaak is, zo onsuccesvol is ze in de liefde. Gelukkig laten haar vier beste vriendinnen dat niet zomaar op zich zitten!

Mijn mening

Het is altijd leuk om een nieuwe auteur te leren kennen en door alle aandacht op sociale media werd Manuela Inusa goed geïntroduceerd. Volgens mij werden veel mensen nieuwsgierig naar De theewinkel vol geluk.

De omslag van dit boek ziet er vooral heel gezellig uit. Je ziet direct dat het gaat om een theewinkeltje en welke boekenworm houdt er niet van thee? De titel van het boek vertelt dat het verhaal zich afspeelt in een theewinkeltje, dus de titel en de omslag passen perfect bij elkaar.

Als je begint met lezen, kom je er al snel achter dat deze theewinkel in Valerie Lane staat. In deze straat staan vijf winkeltjes en de eigenaren zijn dikke vriendinnen. Deze vijf vriendinnen zullen, samen met hun winkeltje, een eigen deel in deze serie krijgen. Ik vind het heel erg leuk bedacht van de schrijver.

BoekenBoeken

Om eerlijk te zijn vond ik het verhaal een beetje te zoetsappig. Er zat weinig pit in de hoofdpersonage Laurie en vanaf het eerste moment weet je al hoe het verhaal zal eindigen. Dat vind ik op zich niet erg, maar ik vind het wel fijn als het boek ergens nog spannend of interessant wordt. Dat miste ik in dit boek. Het kabbelt een beetje voort en uiteindelijk is iedereen gelukkig.

Ik heb het boek wel vlot uitgelezen, want het is ook geen vervelend boek om te lezen. De schrijfstijl van de schrijfster is fijn en niet moeilijk. Het is, volgens mij, het allereerste boek van Manuela Inusa, dus wat mij betreft een prima debuut. Ik denk ook dat er nog veel meer in deze auteur schuilt.

Ondanks dat ik niet enorm enthousiast ben over dit boek, wil ik wel graag het volgende deel lezen. Ten eerste omdat ik het concept erg leuk vind en ten tweede omdat ik denk dat de boeken alleen maar beter zullen worden. Daarnaast heb ik het idee dat de andere personages wat meer pit zullen hebben, omdat deze personages al goed naar voren kwamen in dit deel.

Heb jij De theewinkel vol geluk al gelezen? Ik ben erg benieuwd wat je ervan vond.

Liefs!

Titel: De theewinkel vol geluk | Auteur: Manuela Inusa | Uitgeverij: Boekerij | 272 pagina’s |

Eén reactie

  1. Ik vond dit boek juist super leuk en heb het in een ruk uitgelezen in een van de nachten dat ik weer door het vele hoesten door covid niet kon slapen.
    Het is misschien wat zoetsappig maar voor nu genoot ik daarvan. ik ben ook super benieuwd naar haar volgende boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.