Je bent zoals je denkt – Michael Pilarczyk

Master Your Mindset was het eerste boek dat ik las van de auteur Michael Pilarczyk. Ik begon in dat boek en ik kon het niet meer opzij leggen. Dat boek heeft mij zoveel inzichten gegeven dat ik er nog erg vaak aan denk (lees bijna elke dag). Sindsdien ben ik mij bewuster van wie ik ben, wat ik doe en waar ik naartoe wil in mijn leven. Toen Je bent zoals je denkt uitkwam, wilde ik het meteen lezen. Heeft dit boek mij iets extra’s gebracht?

Je bent zoals je denkt - Michael Pilarczyk - Invictus Library

‘Het beste wat je kan doen voor de wereld is het beste maken van jezelf.’  – Wallace D. Wattles

Flaptekst

Je bent zoals je denkt legt uit hoe je gedachten je dagelijkse realiteit creëren. Zoals je denkt, zo zal je zijn en zo zal je leven zich vormen. Door je eigen denkwijze beter te begrijpen, zal je in staat zijn meer te leven zoals jij dat graag wilt.

Dit boek is geïnspireerd door twee klassiekers: As A Man Thinketh van James Allen (1903) en The Science of Getting Rich van Wallace D. Wattles (1910), aangevuld met eigen visies en inzichten van Michael Pilarczyk. Maar het belangrijkste waar dit boek over gaat is: leven in verbinding met De Bron. 

 

‘Er is iets wat ons in leven houdt. Iets wat ons laat ademen, wat ons hart laat kloppen. Iets wat de natuur laat groeien, wat de zon doet opkomen. Dat iets, het iets met vele namen, daarover gaat dit boek.’

Mijn mening

Voordat ik ga vertellen wat ik van dit boek vind, wil ik je eerst graag laten weten dat Michael Pilarczyk zijn eigen versie van twee andere boeken heeft geschreven. Namelijk het boek As a Man Thinketh van James Allen en The Science of Getting Rich van Wallace D. Wattles. Dit zijn boeken waar Michael Pilarczyk zelf veel kennis uit heeft kunnen halen en met deze moderne bewerkingen wil hij deze kennis graag verder verspreiden. 

Op het moment dat Je bent zoals je denkt op de deurmat viel, wilde ik er meteen in beginnen. Toch pakte het mij niet meteen, dus ik besloot het boek even opzij te leggen en mee te nemen op vakantie. Ook daar heeft het even geduurd voordat ik het weer in mijn handen had, maar toen ik eenmaal begon kon ik het boek niet opzij leggen. Ik had blijkbaar even de rust nodig om er mee aan de slag te kunnen.

Dit boek gaat over je gedachten en hoe belangrijk die zijn. Je eigen gedachten bepalen hoe je naar het leven kijkt, hoe je je voelt en waarom je bepaalde keuzes maakt. Als je je daarvan bewust bent, kun je ermee aan de slag gaan. Daarnaast gaat het over geloof (de Bron). Als je iets écht wil, je gelooft ergens in en je hebt daar alles voor over dan ligt de wereld voor je open. 

Dit boek heeft maar 176 pagina’s, dus je bent er zo doorheen. Toch blijft het in je hoofd zitten. Een klein voorbeeldje: 

Als ik weet dat ik een presentatie voor een grote groep mensen moet geven dan kan ik mezelf helemaal gek maken van de zenuwen. Die zenuwen komen niet door die mensen of door de presentatie. Die zenuwen komen van mij af, want in mijn gedachten zie ik mijn presentatie op allerlei manieren fout gaan. Als ik dan eenmaal die presentatie gegeven heb dan viel het alles mee en ging het goed. Mijn gedachten maakten mij gek, terwijl ik die zelf kan sturen. 

Natuurlijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan, maar het feit dat ik er nu bewuster mee bezig ben is wel de eerste stap. In dit boek wordt beschreven wat je allemaal kan met je gedachten en hoe je daarmee je leven vorm kan geven. 

Zoals je merkt, ben ik erg enthousiast over dit boek. Het liefst geef ik iedereen dit boek om zo snel mogelijk te gaan lezen. Dat had ik ook bij Master Your Mindset, maar ik ben er ondertussen achter dat je wel open moet staan voor dit soort boeken. Dus ja, ik raad het je zeker aan, maar alleen als je het interessant vindt en als je er ook daadwerkelijk iets uit wil halen voor jezelf. 

Liefs!

Titel: Je bent zoals je denkt | Auteur: Michael Pilarczyk | Uitgeverij: Invictus Library | 176 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.