Twisted love: Is Ana Huang de nieuwe E.L. James?

Na de thrillers en feelgoodboeken had ik even zin in een ander soort boek en ik vond Twisted love van Ana Huang op Kobo Plus: een mengeling van Vijftig tinten grijs van E.L. James en Begin Again van Mona Kasten. Ik had dit boek binnen 24 uur uit en dat wil wat zeggen…

Twisted Love - Ana Huang

‘Goddank. Als ik Alex vaker dan een paar keer per jaar zou moeten zien, dan zou ik gek worden.’

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Flaptekst

Alex Volkov is net zo knap als hij ijskoud is. Zijn leven wordt beheerst door een duister trauma en in zijn zoektocht naar wraak gaat niets hem te ver. Wanneer zijn beste vriend voor langere tijd naar het buitenland gaat en Alex vraagt om een oogje in het zeil te houden bij zijn zus, blijkt dat Alex tegen alle verwachtingen in misschien toch niet zo gevoelloos is als hij dacht.

Ava Chen doet hard haar best om haar lastige jeugd achter zich te laten. Ze ziet altijd alles zonnig en positief in. Zelfs als het op de beste vriend van haar broer aankomt, die door veel mensen een monster wordt genoemd. Ava weet zeker dat er heel diep in Alex ergens een goede man verstopt zit.

Het is totaal niet de bedoeling dat Ava en Alex close worden. Maar wanneer ze toch verliefd worden, brengt dat hun levens in een stroomversnelling. Er komen vele geheimen aan het licht die voor hen beiden alles kapot zouden kunnen maken.’

Mijn mening

De Twisted-serie van Ana Huang was ik al een paar keer tegengekomen op Bookstagram, dus toen ik de serie op Kobo Plus voorbij zag komen werd ik toch wel nieuwsgierig. Daarnaast was ik ook echt op zoek naar een ander genre om mijn leesplezier een boost te geven.

Het omslag van Twisted love is niet heel spannend, eerder een beetje dromerig. Er is gekozen voor een pastelkleurige kaft en de titel staat groot op de voorkant. De titel is in het Engels, maar dit had volgens mij ook prima in het Nederlands vertaald kunnen worden. Ik vraag me af waarom deze keuze gemaakt is.

Ondanks dat ik genoten heb van mijn vorige boek, De burn-outheb ik er lang over gedaan. Dat geldt niet voor Twisted love van Ana Huang; binnen 24 uur had ik het boek uit. Het boek leest namelijk als een trein en ik vond het lastig om het verhaal opzij te leggen. Natuurlijk weet je dat het tussen Alex en Ava uiteindelijk vast goedkomt, maar Ana Huang weet er wel een mooi verhaal van te maken. 

Ava en Alex zijn allebei getraumatiseerde personages en ik vond het daardoor niet altijd even realistisch. Ana Huang heeft misschien iets teveel geprobeerd om er, naast het liefdesverhaal, een spannend plot van te maken. Maakt het uit? Nee, voor mij blijkbaar niet anders was ik wel gestopt met lezen 🙈.

Natuurlijk wil je een Alex in je leven, maar hij is af en toe wel erg vrouwonvriendelijk tussen de lakens. Dat het er wild aan toe gaat kan ik wel aan, maar de scheldwoorden naar Ava toe vond ik niet per se nodig. Jammer, want ik heb verder echt genoten van dit boek.

Twisted love van Ana Huang is een verhaal om in te verdrinken als het genre New Adult bij je past. Zo af en toe kan ik er enorm van genieten. Gelukkig heeft deze serie meerdere delen, dus ik kan nog even vooruit. Denk je dat deze serie iets voor jou is?

Liefs!

Titel: Twisted love | Auteur: Ana Huang | Uitgeverij: Love books352 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.