Dert13n – Steve Cavanagh

Het boek Dert13n van Steve Cavanagh staat al maanden op mijn TBR-lijstje, maar elke keer kwamen er andere boeken tussen. Blijkbaar stond hij niet hoog op mijn prioriteitenlijstje. Deze maand had ik afgesproken met een andere Bookstagrammer om dit boek echt te gaan lezen en dat heb ik dus gedaan. Wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. Lees je mee?

“Hoe meer ik erover nadacht, hoe meer ik deze zaak als een nachtmerrie begon te beschouwen.

Korte inhoud

Advocaat Eddie Flynn wordt gevraagd om mee te helpen aan één van de interessantste zaken van New York. Hollywoodster Robert Solomon wordt beschuldigd van moord op zijn eigen vrouw. 

Alles lijkt erop dat Robert inderdaad schuldig is, maar hij blijft volhouden dat hij het niet heeft gedaan. Eddie gelooft hem en gaat hem helpen.

 

 

De rechtzaak is in volle gang en tussendoor is Eddie zelf ook op onderzoek uitgegaan. Samen met kennissen die hem kunnen helpen, komen ze er snel achter dat de zaak groter is dan ze hadden gedacht. Veel groter.

De rechtzaak neemt maar een paar dagen in beslag dus veel tijd om onderzoek te doen heeft Eddie niet. Is het genoeg om Robert uit de gevangenis te houden of is Eddie deze keer te laat?

Mijn mening

In het begin van het boek moest ik er even in komen. Het gaat over een advocaat en dat was nieuw voor mij. Toen ik er eenmaal iets van begreep, kon ik het boek moeilijk opzij leggen.

Vanaf het begin van het boek weet je wie de dader is. Het ene hoofdstuk volgen we Eddie Flynn en het andere hoofdstuk volgen we de dader, Joshua Kane. Eddie Flynn wordt beschreven in de ik-perspectief en Joshua Kane in de hij-perspectief. Ik vond het heel interessant om beide kanten van het verhaal te lezen. Dit zorgde ervoor dat het constant spannend bleef en dat je eigenlijk altijd op de hoogte was van alles wat  belangrijk was.

Het verhaal wordt in dagen beschreven (maandag tot en vrijdag) en het tempo zit er goed in. Er wordt geen aandacht besteed aan dingen die niet belangrijk zijn en het verhaal wordt nooit langdradig. Ik ben dol op verhalen waar het tempo lekker in zit.

Ik heb soms stukjes twee keer moeten lezen. De denkwijze van Eddie is af en toe zo ingewikkeld dat ik tijd nodig had om dat te verwerken. Dat geldt ook voor de stukjes van Joshua Kane. Steve Cavanagh zorgt dat je als lezer bij de les moet blijven. 

Helaas kwam ik er tijdens het lezen pas achter dat dit boek bij een serie hoort en dat ik dus de eerste drie delen gemist heb. Jammer, want ik vond dit een enorm sterk boek. Aan de andere kant had ik tijdens het lezen niet echt door dat ik andere delen had overgeslagen, dus deze boeken zijn ook prima te lezen zonder de hele serie te volgen. 

Ik ben erg enthousiast, dus ik denk dat ik alle delen wil lezen. Ik vond dit verhaal enorm goed in elkaar zitten en de schrijfwijze van Cavanagh bevalt me erg goed. Ook leuk om eens een advocaat te volgen in plaats van een rechercheur, want ik vond het vernieuwend en ontzettend interessant. 

Heb jij Dert13n gelezen of andere boeken van Steve Cavanagh? Laat me weten welk verhaal je het beste vond.

Liefs!

Titel: Dert13n | Auteur: Steve Cavanagh | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff | 373 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.