Folklore Book Tag

Het is weer tijd voor een book tag en deze is gebaseerd op Folklore; het nieuwe album van Taylor Swift. Ik heb nog nooit een album van Taylor Swift beluisterd, behalve dit album. Het bleef voorbij komen op Instagram en daar werd ik natuurlijk weer nieuwsgierig van. Ondertussen draai ik dit album grijs.

Er zijn verschillende book tags van dit album gemaakt en ik heb gekozen voor die van Ilsa van A Whisper Of Ink

Er staan behoorlijk wat nummers op dit album, dus laten we snel beginnen.

Een boek wat heel erg veel indruk op mij heeft gemaakt is Wie naar de sterren grijpt van Kristin Hannah. Het is één van de mooiste verhalen die ik ooit heb gelezen en na dit boek was ik even sprakeloos. Niet alleen vanwege het einde, maar vanwege het hele boek.

Ademloos van Kim Moelands vind ik een heel heftig boek en verdriet overheerst meer dan vrolijkheid. Toch is haar schrijfstijl soms erg luchtig en zelfs grappig en daarnaast vind ik het erg knap dat ze haar leventje weer oppakt en ervoor gaat na alles wat ze heeft meegemaakt.

Een schitterend gebrek van Arthur Japin. Ik heb dit boek al al wel eens vaker genoemd, maar het verhaal is zo goed en tegelijkertijd heel erg interessant. Fantastisch!

Er zijn weinig boeken die ik aan de kant gooi, maar Joe Speedboot van Tommy Wieringa is er wel één van. Ik heb honderd bladzijdes gelezen en toen was ik er helemaal klaar mee. Ik moest dit boek voor de opleiding gelezen, maar het dus nooit uitgelezen. 

Er komt een vrouw bij de dokter van Kluun heb ik twee keer gelezen en twee keer heb ik heel hard zitten huilen. Er zijn heel veel meningen over dit boek, maar ik vind het een erg goed boek. 

Ik hou van New York van Lindsey Kelk. De titel past al goed bij mij, maar ook het verhaal past helemaal bij mij. Niet omdat de hoofdpersoon op mij lijkt, maar omdat het een heerlijke feelgood is met heel veel humor en het verhaal zich afspeelt in mijn lievelingsstad.

Romana & Ragebol vond ik vroeger fantastisch en ik geloof dat ik ze ook allemaal gelezen heb (en sommige meerdere keren). Het was elke vrijdag een feestje om naar de bibliotheek te gaan om een nieuw boek van deze serie te halen.

Café Zon & Zee van Jenny Colgan. Alleen van de titel krijg je al een zomers gevoel.

Zoals je zal merken ben ik dol op de boeken van Kristin Hannah en ik kies hier weer voor een boek van haar. De Nachtegaal is een prachtig verhaal over de Tweede Wereldoorlog en eenzaamheid en verdriet zijn twee thema’s die veel naar voren komen.

Begin Again van Mona Kasten. Ik was helemaal nog niet klaar met het verhaal, maar het verhaal was wel klaar met mij. Ik had zo weinig verwachtingen van dit boek en het bleek zo ontzettend goed te zijn. Hier ben ik even een paar dagen zoet mee geweest.

Ik had dit jaar een leesdip en dat was ongeveer aan het begin van de Coronatijd. Een vriendinnetje gaf mij het boek Prinses in de Polder van Astrid Harrewijn en met tegenzin ben ik toch begonnen met lezen. Mijn leesdip was gelijk voorbij, omdat het een heerlijk feelgoodboek was en ik dat dus precies nodig had.

Ik val in herhaling, maar hier kies ik ook voor de Ik hou van-serie van Lindsey Kelk. Angela Clark is zo grappig, spontaan en onhandig dat ik daar enorm blij van word. Ze is niet te, maar gewoon enorm leuk.

Nu misschien een stuk minder, maar ik kies voor Iene miene mutte van Helen Grace. Daar heb ik het heel veel over gehad met mensen. Via een leerling kwam ik in aanraking met dit boek en sindsdien heb ik ongeveer iedereen dat boek laten lezen. Elke keer komt het dan ook weer terug, omdat mensen het verhaal zo goed vinden.

Ik zou wel willen weten hoe het verder gaat met Abby en Ferdi uit de Onbreekbaar-serie. Deze serie heb ik net uit, dus ik zit nog een beetje in hun verhaal. Van mij mag er gewoon een vierde deel komen.

Er zijn heel veel karakters waar ik echt dol op ben in boeken. Sterker nog, ik denk dat in alle boeken wel een karakter zit waar ik dol op ben. Kaden uit Begin Again, Ferdi uit de Onbreekbaar-serie, Helen Grace en Charlie uit de Helen Grace-serie en zo kan ik wel even doorgaan. Iemand die er echt uitspringt, kan ik zo niet benoemen.

Ik begrijp niet wat iedereen zo leuk vindt aan De Zeven Zussen-serie. Ik heb twee boeken gelezen, maar ik ben gestopt. Ik had bij deze serie hele hoge verwachtingen, maar helaas vielen ze mij erg tegen.

Dat was ‘m, de Folklore Book Tag. Je bent hartstikke vrij om hem ook te gebruiken, want hij is echt heel leuk om te doen. Ik zal hieronder de officiële (Engelse) Book Tag zetten.

Ik hoop dat je het leuk vond om deze Book Tag te lezen. Mocht je het nieuwe album van Taylor Swift nog niet gehoord hebben dan raad ik je het zeker aan om dat te gaan doen.

Liefs!

 1. the 1 // a bookwith an ending that left you speechless
 2. cardigan // a book that makes you feel happy and sad all at once
 3. the last great american dynasty // a book with a fascinating and well-told story
 4. exile // a book you wish you hadn’t read
 5. my tears ricochet // a book that made you cry uncontrollably 
 6. mirrorball // a book that feels like it was written just for you
 7. seven // a childhood book that makes you feel nostalgic.
 8. august // a book that reminds you of summer
 9. this is me trying // a book that deals with loneliness & sadness 
 10. Illicit affairs // a book that gave you a book hangover
 11. invisible string // a book that came into your life at the exact right time
 12. mad woman // a book with a female character you adore.
 13. epiphany// a book that was haunting
 14. betty // a book couple that fills you with yearning
 15. peace // a book character you’d die for because you love them so much!
 16. hoax // a book that you thought you were going to love but didn’t

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.