Een glimp van jou – Holly Miller

Een glimp van jou is een roman geschreven door Holly Miller. Haar debuut, en wat voor één!  Na thrillers en feelgoodboeken werd het weer eens tijd om een roman te lezen en dit boek kwam voorbij en trok mijn aandacht. Benieuwd wat ik ervan vond? Lees mee!

“Was ik maar gebleven. Was ik nog maar een paar minuutjes langer bij jou gebleven. Het spijt me.”

Korte inhoud

Joel woont alleen, heeft geen werk meer en probeert iedereen op afstand te houden. Hij laat honden uit voor mensen die het zelf niet meer zo goed kunnen, slaapt het liefst zo min mogelijk en gaat af en toe koffie drinken in verschillende koffiebarretjes.

Callie werkt in de koffiebar van haar overleden vriendin. Het liefst zou ze in de natuur werken, maar ze durft de stap niet goed te nemen. Haar relatie is al een tijdje over, maar gelukkig heeft ze veel lieve vrienden.

Joel en Callie leren elkaar kennen in de koffiebar waar Callie werkt. Stiekem springt de vonk meteen over, maar ze geven er allebei niet aan toe. Opvallend is wel dat Joel daarna elke dag koffie komt drinken.

 

 

Joel en Callie leren elkaar steeds beter kennen. Callie moet opeens een nieuw appartement gaan zoeken en als ze dat heeft gevonden, blijkt ze de nieuwe bovenbuurvrouw van Joel te zijn.

Al snel durven ze zich over te geven en worden ze verliefd. Joel en Callie lijken het helemaal voor elkaar te hebben samen.

Joel deelt ook zijn grootste geheim met Callie en Callie accepteert hem zoals hij is. Maar dan gebeurt er iets waardoor Joel de moeilijkste beslissing ooit moet maken.

Kiest hij voor haar geluk of voor zijn eigen geluk?

 

Mijn mening

Op de voorkant van het boek staat ‘De mooiste liefdesroman die je dit jaar zult lezen.’ dus je begrijpt dat mijn verwachtingen van dit boek behoorlijk hoog waren. Heeft Holly Miller inderdaad de mooiste liefdesroman van dit jaar geschreven?

Ik zal eerlijk zijn, ik was meteen dol op Joel en Callie. Allebei prachtige personages met alleen maar mooie eigenschappen. Joel was beleefd, lief, romantisch, grappig en in mijn hoofd enorm knap. Callie vond ik spontaan, lief, zorgzaam en enorm behulpzaam. De personages worden goed neergezet en je leert ze tijdens het lezen steeds beter kennen.

Ook de bijpersonen hadden allemaal hun eigen taak en ze werden goed uitgewerkt. De vervelende broer, de grappige collega, de sportieve vriend, ze zaten er allemaal in en hadden hun eigen rol in het boek. Ik vind dat Holly Miller daar goed over heeft nagedacht.

Het verhaal wordt realistisch verteld, ook al is niet alles realistisch. Ik geloofde elke letter en ik heb ook van elke letter genoten. De schrijfstijl van Holly Miller is erg fijn en duidelijk. Er zijn veel kleine hoofdstukjes en bovenaan de pagina staat de naam van Joel of Callie, zodat je als lezer altijd weet door wie z’n ogen je het verhaal leest. Ik ben dol op korte hoofdstukjes, want dat houdt de vaart er lekker in. 

Voor mij was dit in het begin een boek waar ik elke dag een paar hoofdstukjes van wilde lezen en ik kon het makkelijk opzij leggen. De laatste honderd pagina’s ging het wel in een sneltreinvaart, omdat het toen toch wel spannend begon te worden. Joel en Callie zijn voor elkaar gemaakt en je hoopt constant dat zij dat zelf ook inzien.

Nu even terug naar de vraag of dit de mooiste liefdesroman van het jaar is. Ik vind het boek erg mooi en bij de epiloog heb ik een paar tranen weg moeten knipperen. Het einde is niet zoals ik het einde had willen zien, maar het past wel helemaal bij het boek. Dit boek zet ik zeker op mijn favorietenlijstje en ik ga aan het einde van het jaar vertellen of dit de mooiste liefdesroman van het jaar was.

Heb jij dit boek al gelezen of wil je dit boek nog gaan lezen? Laat een berichtje achter bij de reacties <3.

Liefs!

Titel: Een glimp van jou | Auteur: Holly Miller | Uitgeverij: HarperCollins | 384 pagina’s |

2 reacties

  1. Ik had deze recensie expres niet gelezen omdat ik het boek eerst zelf wilde lezen, zonder jouw mening daarover te weten. Ik heb het boek zojuist uitgelezen en vond het een fijn boek om te lezen. Prettige schrijfstijl, mooie personages… alleen pakte de kern van het verhaal mij minder. Maar ondanks dat, was het een fijn boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.