Elle & Darcy – Alexandria Bellefleur

Het is weer tijd voor een nieuwe blogtour van Uitgeverij Zomer & Keuning. Deze keer staat de blogtour in het teken van het boek Elle & Darcy, geschreven door Alexandria Bellefleur. 

Aan de blogtour doen in totaal tien bloggers mee en ik mag vandaag het spits afbijten. Ik vind het ontzettend leuk en ik ben ook erg benieuwd naar alle andere recensies. 

Genoeg gekletst, het is tijd voor mijn recensie. Lees je mee?

“Met haar hand op de deurknop aarzelde Elle even. ‘We kunnen de details van dit’ – ze trok een gezicht met trillende lippen – ‘arrangement later uitvogelen.’

Korte inhoud

Elle is een hopeloze romanticus en ze is op zoek naar haar ware liefde. Ze is astroloog, woont samen met haar beste vriendin Margot en samen hebben ze het horoscoopaccount Oh My Stars.

Darcy is een stuk nuchterder en eigenlijk helemaal niet op zoek naar de liefde. Ze is actuaris en erg op zichzelf. 

Brendon, de broer van Darcy, vindt dat zijn zus weer eens op date moet en denkt dat Elle, waar hij mee samenwerkt, perfect bij haar past en regelt een date.

 

 

Die date wordt al snel een soort nachtmerrie en Elle en Darcy lijken helemaal niet bij elkaar te passen.

Als Darcy dan een list bedenkt om van haar broer af te komen, gaat Elle daarin mee en starten ze een neprelatie. Ze spreken af dat ze ook samen naar een paar familiegelegenheden gaan om het zo echt mogelijk te laten lijken.

Al snel blijkt dat ze zich toch tot elkaar aangetrokken voelen, maar dat maakt de situatie alleen maar lastiger…

Mijn mening

Op 13 augustus hoorde ik dat ik mee mocht doen met de blogtour van het boek Elle & Darcy, maar eigenlijk had ik geen idee op wat voor soort boek ik gereageerd had. Ergens in oktober viel de proefversie op de deurmat, maar ik vond het nog een beetje te vroeg om het boek te gaan lezen. 

De kleur van de kaft sprak mij wel meteen aan: donkerblauw, de titel groot gedrukt op het boek, sterrenstelsels zichtbaar en de twee hoofdpersonen op de kaft. Ja, ik zou dit boek zeker oppakken in een boekenwinkel. De auteur, Alexandria Bellefleur, was voor mij nog totaal onbekend, maar het is altijd leuk om nieuwe schrijvers te ontdekken.

Half november werd het toch eens tijd om dit boek te gaan lezen. Wel een beetje onhandig zo’n proefdruk, maar het heeft ook wel weer iets. Zonder verwachtingen ben ik begonnen en dan kan het natuurlijk alle kanten op gaan. Ik ga eerlijk zijn: ik was meteen dol op dit boek en ik heb het echt met heel erg veel plezier gelezen. 

Meteen vanaf de eerste pagina was ik weg van Elle. Ze is eerlijk, direct, grappig en erg herkenbaar. Darcy is haar tegenpool en wordt ook meteen zo neergezet. Als lezer ben je al snel #teamelle, maar zodra je wat hoofdstukken van Darcy leest krijg je ook wel sympathie voor haar ondanks dat ze echt anders is. Misschien vond ik dat ook zo leuk aan dit boek, dat je je kon verplaatsen in beide hoofdpersonen. 

Het komt misschien niet zo vaak voor dat je een verhaal leest over twee vrouwen die verliefd op elkaar worden, maar Alexandria Bellefleur maakt er ook geen punt van. Er wordt geen extra aandacht aan besteed of teveel op in gegaan. Het is gewoon zo, precies zoals het ook hoort. Heel fijn dat we dit steeds meer gaan zien.

Het verhaal is misschien wat voorspelbaar, maar dat vond ik in dit boek helemaal niet storend. Ik wilde toch wel blijven lezen. De schrijfstijl van Alexandria Bellefleur vond ik erg prettig. Ze heeft het verhaal vlot geschreven, er zit humor in het boek, het is op een gegeven moment een tikkeltje erotisch en het heeft een goede dosis drama. Een perfecte combinatie naar mijn idee.

Misschien heb je het al door, maar ik ben erg positief over dit Elle & Darcy. Ik kan niets bedenken wat ik niet leuk vond, want ik heb er gewoon erg van genoten. Niets meer en niets minder. Ben je dol op romans of feelgoodboeken dan is dit boek echt een aanrader. Ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt.

Liefs!

Wil je meer recensies over dit boek lezen? Morgen (2 december) is Natasha aan de beurt. Je vindt haar recensie op www.aboutmybookshelf.com.

Titel: Elle & Darcy | Auteur: Alexandria Bellefleur | Uitgeverij: Zomer & Keuning | 352 pagina’s | Recensie-exemplaar: Ja.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.