Lees- en kijktip: Firefly Lane

Pas geleden verscheen mijn recensie Midden in de winternacht van Kristin Hannah. Tijdens het lezen besefte ik weer hoe goed ik deze auteur vind en ben ik de Netflix-serie Firefly Lane gaan kijken. Tijd om deze boeken én de serie met jullie te delen. 

Firefly Lane
Sale Solden 2023Sale Solden 2023

De boeken

Wie naar de sterren grijpt was mijn eerste kennismaking met Kristin Hannah. Als een klein kind heb ik in het hoekje van de bank zitten huilen. Werkelijk prachtig! Meer dan dat zelfs…

 

‘Kate en Tully zijn hartsvriendinnen. De serieuze Kate komt uit een liefdevol gezin. Tully is een druktemaker en houdt van glamour. Bij haar thuis is het helemaal niet leuk. De meisjes sluiten een pact dat ze altijd op elkaar kunnen rekenen, een belofte die dertig jaar zal standhouden. Inmiddels is Tully een beroemd journaliste geworden. Kate heeft gekozen voor een huwelijk met John en voor het moederschap. Na een bittere ruzie verliezen de twee vrouwen elkaar lange tijd uit het oog. Tot Tully een dringende oproep krijgt…’

 

Kristin Hannah kan fantastisch schrijven en daarnaast is het verhaal heel mooi. Het is niet zo dat ik snel tranen heb tijdens het lezen, maar bij dit boek gingen alle sluizen open. 

Verder dan de sterren is het vervolg op het boek Wie naar de sterren grijpt en ook dat vond ik een heel mooi boek. Niet zo ontzettend goed als het eerste deel, maar absoluut de moeite waard. 

Ik ga de flaptekst van dit tweede deel niet met je delen, omdat je dan al teveel weet over het eerste boek. Wie wil dat nou 🙈?

De serie Firefly Lane

Van deze twee fantastische boeken is een serie gemaakt: Firefly Lane. Ik heb de serie lang niet willen kijken, omdat ik bang was dat het mijn blik op de boeken zou veranderen. Wat ontzettend dom van mij!

Op dit moment ben ik net gestart met seizoen twee en de nodige tranen zijn alweer over mijn wangen gerold. De serie is wel wat anders dan de boeken, maar de rode draad is hetzelfde. De hechte vriendschap tussen Kate en Tully staat als een huis en ik vind het heel mooi dat ze de geschiedenis van de twee meiden niet vergeten zijn te laten zien. Ja, ik ben fan. Groot fan!

De serie is te zien via Netflix en bestaat (helaas maar) uit twee seizoenen. Het eerste deel van seizoen 2 is net uit en het laatste deel komt uit in juni van dit jaar. Je hebt nog even de tijd om alles te kijken dus. 

Ik kan het niet maken om deze boeken en serie niet met jullie te delen, want dat zou bijna een misdaad zijn. Mocht je nog geen plannen hebben komend weekend: Firefly Lane!

Liefs!

2 reacties

  1. Ik heb de serie nog steeds niet gekeken omdat ik de boeken ook zó mooi vond dat ik bang was dat de serie alleen maar slechter kon zijn 😅 Toch maar eens aanzetten dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.