Midden in de winternacht – Kristin Hannah

De boeken van Kristin Hannah zijn altijd mooi en ik heb bij sommige boeken van haar echt wat traantjes gelaten. Midden in de winternacht stond al een tijdje in mijn kast te wachten en eindelijk heb ik dit boek gelezen. Is het weer zo’n tranentrekker?

Midden in de winternacht - Kristin Hannah

‘Ze denken dat ik bij de explosie ben omgekomen.

Maar ik ben hier.

Dat is mijn laatste bewuste gedachte.’

BoekenBoeken

Flaptekst

‘De pas gescheiden Joy Candellaro ziet dit jaar op tegen Kerstmis en boekt een ticket naar de Pacific Coast. Na een ongeluk brengt het lot haar in aanraking met de zesjarige Bobby en zijn vader Daniel, die rouwen om het verlies van hun moeder en echtgenote. Joy voelt zich direct verbonden met de twee; door hen te helpen, lijkt ze zichzelf terug te vinden. Maar om ook weer in de liefde te kunnen geloven, is meer moed nodig dan ze dacht…’

Mijn mening

Midden in de winternacht heeft lang ongelezen in mijn kast gestaan en ik weet eigenlijk niet eens waarom. Alle boeken die ik heb gelezen van Kristin Hannah zijn prachtig, dus het is eigenlijk onbegrijpelijk dat ik niet eerder in dit boek begonnen ben.

Het omslag van dit boek geeft al een beetje het onderwerp van dit boek weer, maar toch ook weer niet. De titel Midden in de winternacht krijgt pas betekenis tijdens het lezen van dit boek. 

Dit boek heeft maar 224 pagina’s, dus het neigt naar een kort verhaal. Ondanks dat het een volledig verhaal is, heeft Kristin Hannah het kort en bondig gehouden en daar ben ik blij om. Misschien werd het verhaal anders te langdradig of te zoetsappig, terwijl alles nu perfect in verhouding was.

Midden in de winternacht laat je verrassen en stuurt je alle kanten op. Er waren drie momenten in het boek die ik niet had verwacht en waardoor het verhaal een andere wending kreeg. Dat zorgde voor genoeg spanning in het verhaal.

Kristin Hannah kan schrijven, maar dat wist ik al. Haar verhalen zitten goed in elkaar, lezen makkelijk weg en elke keer weet ze de lezer weer te raken. Ook het tempo van dit verhaal vond ik prettig en de auteur weet wanneer ze moet temporiseren. Ze is echt heel goed in wat ze doet.

Midden in de winternacht is weer een prachtig verhaal van Kristin Hannah. Geen tranen deze keer, maar ik heb deze roman wel met veel liefde gelezen. Het is een kort verhaal en dat is ook wel eens fijn. Zeker een aanrader!

Liefs!

Titel: Midden in de winternacht | Auteur: Kristin Hannah | Uitgeverij: Boekerij 224 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.