Hartendief – Emma Anna

Op 7 april kreeg ik via Instagram een berichtje van de auteur Emma Anna met de vraag of ik recensieboeken aannam. Ik had haar naam al verschillende keren voorbij zien komen, dus ik was meteen én vereerd én enthousiast. Ondertussen is de blogtour van start gegaan en is het tijd om mijn recensie van het boek Hartendief te plaatsen.

Hartendief - Emma Anna - EmmaBooks

‘Met grote ogen keek ik naar Jurre, die zijn arm daarvoor nogal ver moest strekken, maar toen hij hem terugtrok – veel te snel alweer – zag ik dat hij een briefje tussen mijn benen had achtergelaten.’ 

Flaptekst

Op haar laatste stagedag in de apotheek komt de tweeëntwintigjarige Artemis oog in oog te staan met de mooiste man die ze ooit heeft gezien – serieus, de mooiste. Maar ook met een man die de hoofdrol in haar toekomstige nachtmerries zal gaan spelen.

Getraumatiseerd doet ze de deur achter zich dicht en besluit het hele voorval te vergeten. 

 

Amon, haar broer, is bezorgd en wil haar meenemen op de zomertournee van zijn band Two Dimensions. Maar dan maakt ze kennis met de nieuwste bassist van de band. Een man met ogen die haar wel heel erg bekend voorkomen. Artemis’ eentonige leven heeft niet alleen een flinke opdonder gekregen; het ziet er nu ook naar uit dat het drastisch zal veranderen…

Mijn mening

Hartendief is het eerste boek dat ik lees van de schrijfster Emma Anna. Haar boek Tot onze wegen scheiden staat al een tijd op mijn tbr-lijstje, maar tot op heden is het er niet van gekomen om het boek te lezen. Toen Juliëtte (Emma Anna) vroeg of ik haar nieuwste boek wilde lezen, hoefde ik ook niet na te denken.

Als we naar de omslag van het boek kijken, zie je al een beetje dat het een (licht) erotisch boek is. Het boek valt ook in de categorie New Adult (romans met een erotisch tintje), dus de kaft past hier prima bij. Ik vind de kleuren van het boek prachtig en ik zou dit boek zeker oppakken in een boekenwinkel.

Persoonlijk ben ik niet helemaal thuis in het genre New Adult, maar ik begin er steeds meer van te begrijpen. Naar mijn idee is het in dit soort boeken vooral belangrijk om seks bespreekbaar te maken. Iets waar ik helemaal achter kan staan. Goed dat hier veel aandacht aan besteed wordt.

Het verhaal van Artemis is interessant. Ze is 22 jaar en heeft al een heel leven geleefd en de nodige traumatische dingen meegemaakt. Haar broer probeert haar klein te houden, maar ze is er aan toe om haar eigen leventje vorm te gaan geven. Dan ontmoet ze Jurre en valt als een blok voor hem. Hij heeft ook zo zijn verleden en dat lijkt hen dichter naar elkaar toe te brengen. Er zit in ieder geval genoeg drama in dit boek verwerkt, maar het heeft mij niet gestoord. 

De liefde tussen Artemis en Jurre speelt zich vooral af in verschillende seksscènes. Hier moest ik bij de eerste scene aan wennen, omdat het er opeens is en meteen redelijk rechttoe rechtaan. Persoonlijk ben ik waarschijnlijk toch wat romantischer ingesteld, maar ik kon er ook prima aan wennen. 

Een gevaar voor de schrijver is dat het verhaal dan naar de achtergrond kan verschuiven, maar dat vond ik bij Hartendief niet het geval. Natuurlijk werd er bij elke seksscène vertraagd, maar er bleef ruimte over voor het verhaal. De balans vond ik prima. 

De schrijfstijl van Emma Anna vond ik fijn. Persoonlijk houd ik er niet zo van als er teveel Engelse woorden worden gebruikt in een boek. Ik snap wel dat dit jongere lezers wel aanspreekt én dat het tegenwoordig ook zo in onze taal verstrengeld zit. Verder leest het boek als een trein, zat er naast drama ook wel humor in en is het een mooi verhaal.

Al met al vond ik Hartendief een prettige kennismaking met auteur Emma Anna. Ben je dol op New Adult-boeken of wil je dit genre leren kennen dan is dit een prima boek om mee te starten. Ik kan niet wachten om deel twee te lezen, want ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat met Artemis en Jurre.

Liefs!

Titel: Hartendief | Auteur: Emma Anna | Uitgeverij: EmmaBooks | 277 pagina’s |
Lieve Emma Anna, bedankt voor dit exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.