Wedden dat ik blijf – Marijke Vos

Na Niets meer wist ik dat het tijd werd voor een fijn feelgoodboek. Wedden dat ik blijf van Marijke stond al even op mijn e-reader en omdat Marijke mij al vaker positief verrast heeft, leek me dit het perfecte boek om te lezen onder de Toscaanse zon.

Wedden dat ik blijf - Marijke Vos

” ‘Weet je dit heel zeker?’ Hilde kijkt peinzend om zich heen. ‘Nope,’ antwoord ik naar alle eerlijkheid. ‘Maar het is al gebeurd.’ “

Korte inhoud

Debby haat files. En deadlines. En haar overvolle agenda. Dus wat houdt haar nog in de grote stad? Ze sluit een weddenschap af met haar zus Hilde: wie als eerste een mooi huis vindt – waar dan ook in Nederland – bepaalt in welk dorp ze gaan wonen.

Hilde vertrekt als eerste naar het Brabantse platteland, waar ze met haar man en kinderen een monumentaal pand koopt. Debby tikt kort daarna een oude boerderij op de kop. Het is een opknappertje, maar met genoeg ruimte voor haar droom: een alpacaboerderij!

 

Haar nieuwe leventje blijkt echter toch niet zo idyllisch als gehoopt. Vijandige dorpsbewoners, een nukkige alpacafokker en onverwachte verrassingen uit het verleden zorgen voor aardig wat oproer in het eens zo rustige dorp. En dan is er ook nog die ontzettend leuke dierenarts…

Mijn mening

Tegenwoordig ben ik een beetje huiverig aan het worden voor boeken die op Bookstagram aangeprezen worden. Zeker als het gaat om de boeken van Nederlandse auteurs. Ik begrijp heel goed dat het lastig is om eerlijk te zijn over boeken, zeker als het boek van een Nederlandse schrijver is, maar als je ervoor kiest om een oordeel te geven over een boek dan vind ik dat je eerlijk moet zijn.

Wedden dat ik blijf van Marijke Vos stond al enige tijd op mijn verlanglijstje, maar ik durfde er niet zo goed aan te beginnen. Bang dat het tegen zou vallen. Na Niets meer van Anna Todd wilde ik toch heel graag een goed boek lezen en het liefst een feelgood. Zo kwam ik toch uit bij Wedden dat ik blijf.

En eerlijk? Wanneer laat Marijke Vos mij in de steek? Ze heeft me eerder ook uit een leesdip gehaald met Van Chanel naar Flanel, dus hoe durfde ik aan haar te twijfelen? Wedden dat ik blijf is wederom een heerlijk boek.

Ik heb het boek gelezen via mijn e-reader, dus ik heb het fysieke boek (nog) niet in mijn kast staan. De omslag van het boek is romantisch, maar de alpaca’s maken het ook luchtig. De titel past precies bij het verhaal en als lezer hoef je geen moeite te doen om de titel aan het boek te kunnen koppelen.

Het verhaal is leuk bedacht en vooral de alpacaboerderij maakt het origineel. Natuurlijk is het een tikkeltje voorspelbaar, maar hoort dat ook niet bij een feelgoodboek? 

De schrijfstijl van Marijke is vlot, zit vol humor en het boek leest als een trein. Ik heb vaak moeten lachen om Debby, maar ook om de bemoeizuchtige buren. Ik ben zelf opgegroeid in een klein dorpje, dus ik kan me die buren helemaal voor de geest halen. Zo lekker Nederlands ook.

De personages in het boek worden goed uitgewerkt. Debby is de hoofdpersoon en die leer je als lezer het beste kennen. Ook de andere personages worden goed uitgewerkt; er wordt niet teveel verteld, maar ook zeker niet te weinig. Ik denk ook dat iedere lezer als een blok voor Rogier valt, want wat is hij een schatje.

Al met al ben ik alleen maar enorm positief over Wedden dat ik blijf. Een feelgood zoals een feelgood behoort te zijn: een vleugje drama, een vleugje spanning en een flinke dosis humor. Ik heb er enorm van genoten.

Liefs!

Titel: Wedden dat ik blijf | Auteur: Marijke Vos | Uitgeverij: HarperCollins | 336 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.