Het Amerikaanse datingexperiment – Elena Armas

De afgelopen maanden lukt het me minder goed om veel te lezen. Ik zoek elke keer boeken uit waarvan ik denk dat ik weer in mijn leesflow kan komen en zo kwam ik terecht bij Het Amerikaanse datingexperiment van Elena Armas. 

Het Amerikaanse datingexperiment - Elena Armas

‘Met een bonzend hart trok ik de deur open, en…

Er viel iets aan mijn voeten neer.

Toen ik omlaag keek zag ik meteen wat de oorzaak van de dreun was.’

Bol AlgemeenBol Algemeen

Flaptekst

‘Rosie heeft een verschrikkelijke writer’s block. Dan komt ook nog het plafond van haar appartement in New York naar beneden zetten. Gelukkig kan ze tijdelijk in het huis van haar vriendin Lina verblijven, maar dat moet ze wel delen met Lucas, Lina’s knappe neef. Gelukkig kan Rosie haar crush prima onder controle houden. Ook als Lucas met zijn afleidende grijns en onweerstaanbare accent met alleen een handdoek om door het appartement slentert… Toch?’

Mijn mening

Het bekendste boek van Elena Armas is De Spaanse liefdesleugen, maar mijn eerste kennismaking met deze auteur is Het Amerikaanse datingexperiment. Ik zag het boek staan tussen alle boeken op Kobo Plus en de titel sprak me wel aan.

Aan het omslag zie je meteen dat het een feelgoodboek is: veel kleur en luchtige illustraties. Precies wat ik nu nodig heb… toch?

Laat ik maar gewoon eerlijk zijn: ik weet niet goed wat ik van dit boek vond. Ik vond het wel leuk, ook langdradig, grappig en soms niet zo boeiend. Heel erg wisselend dus. Ik ga het proberen uit te leggen.

De hoofdpersonages zijn goed neergezet. Rosie en Lucas zitten allebei in een moeilijke situatie en komen elkaar precies op het juiste moment tegen. Lucas is heel grappig en charmant en Rosie komt wat gereserveerd over.  De auteur wisselt van perspectief tussen deze twee, dus we weten van beide personages hoe ze in het verhaal staan. 

Voor mijn gevoel begon het verhaal pas te lopen na ongeveer honderd bladzijden en dat vind ik vrij laat. Het is op sommige momenten langdradig en traag. Ik vind het moeilijk om te stoppen met een boek, dus dat heb ik ook niet gedaan. Gelukkig werd het op een gegeven moment beter. 

Elena Armas kan wel een goed boek schrijven, maar het tempo mag op sommige moment wel omhoog. Haar schrijfstijl is verder luchtig en daardoor makkelijk te lezen. Ook gebruikt ze veel humor en daar houd ik wel van. Dit boek heeft plussen en minnen. 

Het Amerikaanse datingexperiment van Elena Armas is een leuk boek om tussendoor te lezen, maar je moet wel even door het eerste deel heen. Volgens mij leest dit boek al een stuk makkelijker onder een blauwe hemel met een lekker drankje in de buurt. Iets voor jou?

Liefs!

Titel: Het Amerikaanse datingexperiment | Auteur: Elena Armas | Uitgeverij: Zomer & Keuning 336 pagina’s |

2 reacties

  1. Jammer dat je niet echt enthousiast bent. De tekst van de omslag sprak me wel aan, maar toen ik langdradig las, haakte ik al af. Dan weet ik bij voorbaat al dat het voor mij geen geslaagd verhaal is. Ik hou wel van tempo in een verhaal haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.