Het boekwinkeltje in de vuurtoren – Sharon Gosling

Ik weet het niet, maar mijn liefde voor romans lijkt erg af te koelen. Pas geleden plaatste ik een recensie over het boek De patisserie waarover ik niet heel enthousiast was en nu heb ik Het boekwinkeltje in de vuurtoren van Sharon Gosling gelezen en dit verhaal viel ook enorm tegen. Help?!

Het boekwinkeltje in de vuurtoren - Sharon Gosling

‘Uiteindelijk trok ze een van de laden open, stopte de envelop erin en dwong zichzelf er niet meer aan te denken. 

Alles was in orde. Het was maar een naam, en ook nog eens een vergeten naam. Wat kon die voor schade aanrichten?’

Wonen oktober 2023Wonen oktober 2023

Flaptekst

‘In het hart van een kleine Schotse gemeenschap staat een tweehonderd jaar oude vuurtoren die een schat herbergt: een boekwinkeltje, gerund door de excentrieke Cullen. Toen Rachel vijf jaar geleden in het dorp arriveerde, vond ze hier niet alleen een baan, maar ook een thuis. Haar leven staat ook op zijn kop wanneer Cullen overlijdt en de vuurtoren zonder eigenaar achterlaat.

Oud-journalist Toby is regelmatig in het boekwinkeltje te vinden. Als hij hoort van Cullens overlijden, besluit hij Rachel te helpen met het onderhoud van de vuurtoren. Samen ontdekken ze dat de toren een geheim kent. Hun zoektocht naar antwoorden brengt hen dichter bij de vuurtoren, het dorp en bij elkaar. Tegelijk dreigt er een gevaar dat Rachels thuis op losse schroeven zet.’

Mijn mening

De titel Het boekwinkeltje in de vuurtoren spreekt mij enorm aan. Ik ben nou eenmaal dol op boeken en winkels, dus de keuze om dit boek te gaan lezen was zo gemaakt. Ook de flaptekst vond ik interessant genoeg.

Het omslag vind ik er mooi uit zien. Het straalt een bepaalde sfeer uit, romantisch en ook een beetje kneuterig. Ik zou dit boek, mede dankzij de titel, zeker oppakken in een boekwinkel.

Maar toen begon ik met lezen… Sharon Gosling kan absoluut schrijven. Het verhaal is niet moeilijk en het tempo vond ik ook oké. Ze schrijft heel beeldend, dus je ziet alles bijna voor je ogen gebeuren. 

Toch heb ik me door dit boek heen moeten worstelen. Ik vond het verhaal niet interessant en de spanning was ver te zoeken. Normaal gesproken wil ik een hoofdstuk uitlezen voordat ik een boek opzij leg, maar ik legde dit boek veel te makkelijk op een willekeurig moment opzij. Dat is vaak geen goed teken.

Daarnaast vond ik de personages allemaal te lief en ik kan daar niet zo goed tegen. Een beetje pit mogen de karakters wel hebben en dat miste ik enorm. Het wordt dan ook een beetje saai en langdradig. Nee, (weer) geen boek voor mij. 

Het boekwinkeltje in de vuurtoren is goed geschreven, maar voor mij te zoet. Ik geloof echt dat Sharon Gosling een goede auteur is, maar ik moet het niet zoeken in deze hoek. Ik hoop wel dat ik snel mijn liefde voor romans weer terugvind, dus laat het weten als je nog een goede tip voor me hebt. 

Liefs!

Titel: Het boekwinkeltje in de vuurtoren | Auteur: Sharon Gosling | Uitgeverij: Zomer & Keuning 320 pagina’s |

6 reacties

 1. Hoi,
  Zoals ik als reactie al schreef de boeken van Anne Jacobs, Liefde op de savanne en Geluk op de savanne, prachtige boeken die je blijven boeien.

  Ik heb mijn hele leven al heel veel gelezen maar snap je wel ik ben het ook een beetje kwijt, vind veel boeken hetzelfde, vooral veel over de oorlogsjaren in Duitsland op dit moment.
  Ik probeer nu gewoon voor mij onbekende schrijfsters uit en dan kom je best leuke boeken tegen.
  Groetjes,
  Marga de Jong

 2. Misschien lees je niet de juiste romans? Ik heb met dit boek geen ervaring, ook niet met De patisserie maar heb wel een mooie lijstje met prachtige romans waarvan ik zeker weet dat ook jij zult genieten. Maar dan moet je wel eens een keer naar me luisteren 😉😉

 3. Hoi Iloon, jouw smaak in boeken is niet (meer) de mijne. Kan leeftijdgerelateerd zijn. Ik kan me voorstellen dat jij het genre waar je nu veel van leest aan het ontgroeien bent. Er is zoveel moois te lezen, ik kan je tientallen tips geven, zal dat hier niet doen maar mocht je interesse hebben dan kan je me een mailtje sturen via mijn blog.

 4. Feelgoods en romans zijn ook niet per se mijn ding. Al wil ik het nog wel eens een kans geven hoor. Vroeger las ik heel graag Jill Mansel. Maar daar moet ik nu niet meer aan denken. Mij te saai. Is niks mis mee als je smaak in boeken veranderd natuurlijk!

 5. Soms is het fijn om tussendoor een wat zoeter boek te lezen. Vaak ga ik toch voor wat meer spanning of diepgang. Die zoektocht naar het boek wat je wel graag leest vind ik wel leuk om te ervaren. Ik deed een poging met science fiction, maar besloot dat toch maar aan de kant te leggen. Hoe fijn is het dan een boek te vinden waar ik wel gepakt word door het verhaal. Blijven zoeken dus, er is nog zoveel te ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.