De patisserie – Charlotte Jacobi heeft mij (nog) niet overtuigd

Het leek me een leuk boek voor op vakantie: De patisserie van Charlotte Jacobi. Helaas bleek dat niet mijn beste idee van het jaar te zijn, want ik heb me door het boek heen moeten worstelen. Toch heb ik het boek uitgelezen. Waarom toch?

De patisserie - Charlotte Jacobi

‘Toch had ze al op haar eerste ochtend hier in de Elzas een man leren kennen bij wie dat heel anders was. Ze moest denken aan de woorden van haar opa. Hij had maar gedeeltelijk gelijk gehad. Niet alleen de vróúwen waren een reis naar Straatsburg waard.’

Mode 2023Mode 2023

Flaptekst

Als de negentienjarige Ida Tritschler met haar familie naar de Elzas verhuist, kan ze niet wachten om haar nieuwe stad te ontdekken. In Straatsburg openen de Tritschlers hun droompatisserie, op een steenworp afstand van wat hun grootste rivaal blijkt te worden: de patisserie van de familie Picard.

Ida is vastbesloten de nieuwe taartenkoningin van de stad te worden, maar natuurlijk zitten de Picards niet op concurrentie te wachten. Tot overmaat van ramp wordt Ida ook nog verliefd op zoon Lucien Picard, wat een enorm schandaal veroorzaakt. Het jonge stel ontdekt dat de problemen tussen hun families veel verder gaan dan een simpele rivaliteit tussen de bakkerijen. Lukt het Ida en Lucien om alle obstakels te overwinnen en hun families bij elkaar te brengen?’ 

Mijn mening

Als ik de titel lees en het omslag van het boek bekijk dan doet dit boek me heel erg denken aan de Valerie Lane-serie van Manuela Inusa. Die serie vond ik ook niet heel erg goed, maar ik weet ook dat je een boek niet mag beoordelen op zijn uiterlijk.

Had ik dit maar wel gedaan bij De patisserie…

Dit boek heeft bijna vierhonderd pagina’s, dus je bent er wel even zoet mee. Het verhaal speelt zich af aan het einde van de negentiende eeuw in de streek de Elzas in Frankrijk. Ik lees niet vaak historische romans, maar zo af en toe vind ik het wel leuk om dit genre op te pakken. 

In De patisserie gebeurt veel, heel erg veel. Voor mij werd het boek daardoor steeds minder realistisch. Daarnaast zijn de hoofdpersonen, Ida en Lucien, te perfect. Ze zijn te lief, te behulpzaam, te netjes, te zacht… Het verhaal wordt op geen enkel moment spannend, omdat het allemaal te schattig is. Nee, ik kan wel zeggen dat deze serie niet bij mij past. 

Ondanks dat ik niet erg positief ben over dit boek, wil ik ook niet te negatief zijn. Charlotte Jacobi heeft haar best gedaan om een prachtig verhaal te schrijven en dat is ook de reden dat ik het boek uitgelezen heb. De liefde die de auteur heeft voor dit verhaal spat van de bladzijdes af.

Gelukkig is iedereen anders en zijn er genoeg mensen die heel erg blij worden van De patisserie. Charlotte Jacobi heeft in ieder geval heel erg haar best gedaan.

Liefs!

Titel: De patisserie | Auteur: Charlotte Jacobi | Uitgeverij:Xander Uitgevers B.V. 398 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.