3 boeken die je wil lezen rondom Kerstmis 2023

Kerstmis 2023 staat stiekem alweer bijna voor de deur en dat betekent dat er ook weer een paar heerlijke boeken uitkomen om de wintermaanden mee door te komen. Vandaag geef ik je 3 boekentips om alvast in de stemming te komen. Welk boek komt op jouw verlanglijstje te staan?

boeken kerstmis 2023

De kerstmisvriendenclub -
Becca Freeman

De kerstmisvriendenclub - Becca Freeman - Boeken kerstmis 2023

‘Hannah en Finn hebben sinds hun studietijd elke Kerstmis samen doorgebracht. Ze kunnen toch nergens anders heen – Hannahs ouders zijn overleden en Finn was thuis niet meer welkom toen hij uit de kast kwam. De groep verdubbelt zich wanneer ook Hannahs huisgenoot Priya en de Britse Theo aansluiten. Elk jaar worden hun kersttradities gekker en uitbundiger.

Tien jaar na het begin van hun traditie, kondigt Finn aan dat hij naar Los Angeles gaat verhuizen. Dit zou wel eens hun laatste gezamenlijke kerst kunnen worden. Hannah is bang dat ze haar zelf gekozen familie zal verliezen en is dan ook vastbesloten om er de beste kerstdagen ooit van te maken. Tegelijkertijd probeert haar vriend haar te overtuigen om de volgende stap in hun relatie te nemen. En Finn? Hij worstelt met alles wat hij achter zich zal laten – met name zijn onuitgesproken gevoelens voor Theo.

Betekent opgroeien hetzelfde als uit elkaar groeien? Deze Kerstmis wordt de groep gedwongen om te erkennen wat ze voor elkaar betekenen, ook wanneer het leven hen andere kanten op stuurt.’

De kerstmisvriendenclub doet mij op de een of andere manier een beetje denken aan het boek People we meet on Vacation.  Ik word erg blij van de flaptekst en ben absoluut van plan om dit boek rondom Kerstmis te gaan lezen. Ik kijk er nu al naar uit.

Wonen oktober 2023Wonen oktober 2023

Fred & Ginger -
Jackie van Laren & Petra Vollinga

Fred & Ginger - Jackie van Laren en Petra Vollinga

Fred, een blijmoedige golden retriever, komt bij Jasmijn in de ­Bethlehemstraat wonen. Zij heeft hem dan wel uit het asiel ­gehaald, maar eigenlijk heeft ze helemaal geen tijd voor een hond. Verderop in de straat woont Ginger, een deftige, iets te dikke rode Maine Coon-poes. Ze maakt zich zorgen om Steven, haar mens, die nooit meer de oude is geworden sinds zijn vrouw bij hem weg is. Tegen de verwachtingen in raken Fred en Ginger bevriend, al moeten hun baasjes in eerste instantie niks van elkaar hebben.

Dan, op een dag, verdwijnt Fred. Is hij toch op zoek gegaan naar zijn oude huis of is er iets ergers gebeurd? De feestdagen naderen, buiten sneeuwt het en Ginger moet alles uit de kast halen om Fred terug te vinden. Is hun vriendschap sterk genoeg om alle problemen op te lossen? Zelfs die van Jasmijn en Steven? Want zeg nou zelf, met kerst wil toch iedereen uit de Bethlehemstraat op een grote paarse bank onder een dekentje zitten?’

Alleen van het omslag van Fred & Ginger word je toch al vrolijk? Wat ik heel leuk vind aan dit boek is dat het vanuit het perspectief van de twee dieren geschreven is. Daarnaast heeft Petra de hoofdstukken van Fred geschreven en Jackie die van Ginger. Dit moet een goed boek zijn!

De kerstboekwinkel - Jenny Colgan

De kerstboekwinkel - Jenny Colgan - Boeken Kerstmis 2023

‘Als het Londense warenhuis waar Carmen werkt vlak voor Kerstmis de deuren sluit, trekt ze met tegenzin in bij haar zus in Edinburgh. Ze kan daar aan de slag in een kleine boekhandel. De winkel heeft echter betere tijden gekend en wordt met sluiting bedreigd – tenzij er een wonder gebeurt. Carmen staat op het punt om nee te zeggen tegen de baan, maar laat zich dan toch betoveren: door de besneeuwde straten van de stad, door de charme van de ouderwetse boekhandel – en door de aantrekkelijke sterauteur die daar ineens verschijnt. Zal de magie van Kerstmis voor een wonder zorgen?’

Tegenwoordig is Jenny Colgan de koningin van de feelgoodboeken. Ik ben niet altijd fan van haar boeken, maar de flaptekst van De kerstboekwinkel maakt mij wel nieuwsgierig. Ik vind boeken over Kerstmis erg leuk om te lezen, dus ik heb hier wel vertrouwen in.

Na het schrijven van dit artikel heb ik nog meer zin in Kerstmis 2023 gekregen en deze drie boeken staan sowieso op mijn lijstje voor de komende winter. Zit er iets voor jou bij? Ik hoor het graag. 

Liefs!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.