Het dorpje Happiness – Holly Martin

Soms is een omslag van een boek al een reden om een boek te kopen. Althans, zo werkt dat bij mij. Het dorpje Happiness van Holly Martin is zo’n boek waar je op slag verliefd op raakt. Daarnaast geeft het boek je meteen een vrolijk gevoel. Laat ik daar in corona-tijd nou erg gevoelig voor zijn.

Natuurlijk heeft Bookstagram hier ook een aandeel in gehad, want ook dit boek kwam heel vaak voorbij. Aangezien ik al even in mijn feelgood-fase zit, vond ik dat dit boek op mijn lijstje moest komen. Heeft het aan mijn verwachtingen voldaan?

“Een vrolijk bord langs de weg kondigde aan dat ze haar bestemming eindelijk bereikt had. 

Welkom bij Harmony Castle en in het dorpje Happiness.

Korte inhoud

Een advertentie met het aanbod om een jaar lang gratis in het dorpje Happiness te wonen, doet Willow besluiten om al haar spullen te pakken en te vertrekken.

Eenmaal aangekomen begrijpt ze al snel waarom deze advertentie geplaatst was. Het dorpje Happiness ligt op een prachtige locatie, maar er staan veel huizen  en winkels leeg en de gezelligheid is ver te zoeken.

 

 

Al snel komt ze Andrew tegen; het manusje-van-alles. Hij probeert het dorpje weer te herstellen en is daar erg druk mee bezig.

Al snel ontdekt Willow de schoonheid van het dorp en kiest ze ervoor om Andrew te helpen. Al snel blijkt er een bijzondere klik tussen de twee te zijn en vliegen de vonken in het rond. 

Lukt het ze ondertussen ook nog het geluk terug te brengen in het dorpje Happiness?

Mijn mening

Op Bookstagram kwam ik het boek Het dorpje Happiness veel tegen en de meningen waren over het algemeen best positief. Natuurlijk past een boek niet bij iedereen, dus sommige mensen waren wat kritischer. Voor mij was Holly Martin nog een onbekende auteur, maar mijn nieuwsgierigheid werd toch al snel gewekt. 

Nogmaals, de omslag is ontzettend vrolijk en straalt een  zomers gevoel uit. Ook de titel van het boek spreekt aan en je hebt meteen een duidelijk beeld van wat voor soort boek dit is. Daar houd ik wel van.

De verhaallijn vond ik goed bedacht en origineel. In een feelgoodboek moet liefde, humor en een dosis drama verwerkt zijn en al deze ingrediënten zitten erin. Ik moet wel eerlijk zeggen dat de verhaallijn ervoor gezorgd heeft dat ik het boek uitgelezen heb. Ik vond het boek verder namelijk erg twijfelachtig.

Het gebeurt niet zo heel vaak, maar tijdens het lezen van dit boek heb ik me vaak afgevraagd of ik het niet gewoon opzij moest leggen. Uiteindelijk heb ik het boek uitgelezen, maar ik heb er veel langer over gedaan dan nodig is.

Mijn grootste ergernis lag vooral bij de dialogen en de gedachtes van de hoofdpersonen. Alles moest tot in detail verteld worden en regelmatig herhaald. Ik voelde me soms als lezer niet serieus genomen, omdat alles soms zo uitgekauwd werd. Als lezer wil je zelf ook nog ruimte hebben voor invulling en die ruimte was er weinig. 

De beschrijvingen van de verschillende ruimtes waren goed uitgewerkt en fijn om te lezen. Als het dorpje Happiness zou bestaan dan zou ik er heel graag nu naartoe willen gaan. Ook over de personages heeft Holly Martin goed nagedacht met al hun perfecte imperfecties.

Ik kan me goed voorstellen dat sommige mensen dit boek heel leuk vonden, maar voor mij werkte het niet helemaal. Het deed me heel erg denken aan het boek Oost west thuis best van Linda Holmes. Mocht je dat boek heel leuk gevonden hebben dan raad ik je zeker aan om dit boek ook te gaan lezen. Het tweede deel van de Happiness-serie ligt ook al in huis en ik ben er nog niet uit of ik dat deel ga lezen. Nu in ieder geval nog even niet.

Liefs!

Titel: Het dorpje Happiness | Auteur: Holly Martin | Uitgeverij: Uitgeverij Zomer & Keuning | 329 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.