Oost west thuis best – Linda Holmes

Pas geleden kwam er een berichtje online op Bookstagram om mee te doen met een travelingbook. Een feelgoodboek dat door heel Nederland gestuurd wordt om door verschillende liefhebbers te worden gelezen. De initiatiefnemers (@bookstagrammeetupnl) kozen voor het boek Oost west thuis best van Linda Holmes. In dit boek mag je schrijven, markeren en tekenen, zolang het maar leesbaar blijft. Ik vond dit zo’n leuk initiatief dat ik me meteen opgegeven heb. Ondertussen heb ik het boek uit en weer opgestuurd naar de volgende lezer. Benieuwd wat ik van dit boek vond? Lees mee.

“Tim heeft een auto-ongeluk gehad. Ernstig. Camden Hospital. Kun jij het tegen mijn vader zeggen?

Leuk! Ik doe met met #oostwesttravelingbook en dat houdt in dat je met meerdere mensen een boek leest. Ik ben nu de derde die dit boek heeft ontvangen. Zoveel zin om dit boek te lezen.

Korte inhoud

Evvie moet haar leventje weer proberen op te pakken, nadat haar man Tim is overleden. Gelukkig heeft ze lieve mensen om zich heen en een fijne baan, maar ze durft niemand haar echte problemen te vertellen.

Andy’s vriend Dean komt voor een tijdje naar Maine toe. Dean was een professionele honkballer totdat zijn arm niet meer mee wilde werken. Hij is op zoek naar een plek waar hij tot rust kan komen en kan nadenken over zijn toekomst.

Aangezien Evvie in haar huis een appartement heeft waar niemand gebruikt van maakt, lijkt het Andy een goed idee om Dean daar tijdelijk te laten wonen en Evvie gaat akkoord.

 

 

In het begin leren Dean en Evvie elkaar rustig kennen en laten ze elkaar ook met rust. Naarmate de tijd vordert doen ze steeds meer dingen samen, zoals koffie drinken, ontbijten en maken ze zelfs wat uitstapjes. Ze groeien duidelijk naar elkaar toe en Evvie lijkt toch meer te voelen dan alleen maar vriendschap.

Ook Dean krijgt meer gevoelens voor Evvie, maar worstelt ondertussen ook met zijn eigen problemen. Als ze dan eindelijk aan elkaar toegeven dat ze verliefd zijn springen de vonken ervan af. 

Totdat Dean weer terug gaat naar New York en de relatie voorbij is…

 

Mijn mening

Voordat ik begin wil ik even zeggen hoe enorm leuk ik het vond om mee te doen en dit boek te mogen lezen. Heel gek om in een boek te schrijven, want dat doe ik echt nooit. Zelfs in studieboeken vond ik het altijd lastig om te markeren of te schrijven. Ik begrijp nu ook veel beter waarom sommige lezers graag als laatste het boek willen ontvangen, want het is erg leuk om de reacties van andere lezers te lezen. Volgende keer zal ik meer geduld hebben.

Het boek Oost west thuis best is geschreven door Linda Holmes, voor mij een onbekende auteur. Aan de kaft kan je al wel zien dat het een feelgoodboek is en dat gevoel geeft het ook meteen. Erg fijn vind ik dat altijd. 

Dit boek kwam, natuurlijk, veel voorbij op Bookstagram en mijn nieuwsgierigheid was sowieso al gewekt. Het was daarom ook heel makkelijk om me op te geven voor het travelingbook-project. Ik had gehoopt heel enthousiast te worden van dit boek, maar helaas is dit niet gelukt.

Het boek leest redelijk goed weg, maar het heeft weinig spanning. Er gebeuren geen wereldschokkende dingen, er zijn geen grote problemen die opgelost moeten worden en zelfs van de opbloeiende liefde tussen Evvie en Dean was ik niet overtuigd. Het is eerder wat saai en langdradig.

Waar ik me misschien het meest aan gestoord heb, is aan de personage Evvie. Ze komt zo opdringerig en zeurderig over en er zit helemaal geen pit in. Het leest echt lastig weg als je geen klik hebt met de hoofdpersoon en ik was ook blij toen ik het boek uit had. Zij past niet bij mij en misschien is het daar misgegaan. 

Dean vond ik een stuk leuker overkomen en ik vond het ook leuk om over hem te lezen. Dat geldt ook voor Andy en zijn vriendin Monica. 

In het boek zitten een paar tijdsprongen die soms even bij mij moesten landen. Dan begreep ik een hele bladzijde niet en viel later het kwartje (dat kan aan mij liggen natuurlijk). Er werd ook wel eens gewisseld van perspectief en dat was soms wat verwarrend, want dan was je een stukje over Dean aan het lezen en dan ging het opeens toch weer naar Evvie. Een beetje lastig.

Het is wel een feelgoodboek en, nogmaals, het leest goed weg. Er zit humor in, drama en het eindigt zoals een feelgoodboek moet eindigen. Het heeft alle ingrediënten die er moeten zijn, maar het was het net niet voor mij.

Er is een hele hype gaande om het recenseren van boeken en dat het soms lastig is om je negatief uit te laten over een gelezen boek. Ik wil graag eerlijk zijn en mijn mening over een boek geven en dat is helaas niet altijd positief. Dat betekent niet dat ik geen respect voor een schrijver heb, want ik vind het ontzettend knap en zou zelf ook heel graag een boek willen schrijven. Ik kan ook echt niet zonder boeken. Het betekent ook niet dat als ik een boek niet zo goed vind dat het boek niet goed is. Het boek past niet bij mij, maar waarschijnlijk wel bij heel veel andere lezers. Als je nieuwsgierig bent naar dit boek dan moet je het ook zeker gaan proberen. 

Liefs!

Titel: Oost west thuis best | Auteur: Linda Holmes | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff | 336 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.