Het kamermeisje – Nita Prose

Soms komen er boeken voorbij op Instagram waar je met geen mogelijkheid omheen kunt. Het kamermeisje van Nita Prose is absoluut een voorbeeld van zo’n boek en laat ik daar nou net gevoelig voor zijn. Is dit boek echt zo goed?

Het Kamermeisje - Nita Prose - Ambo Anthos

‘Ik ben uw kamermeisje. Ik weet zoveel van u. Maar als het erop aankomt, wat weet u dan van míj?’

Flaptekst

Molly is een wat zonderlinge en opvallende jonge vrouw. Ze is geknipt voor haar werk als kamermeisje in het Regency Grand Hotel, waar ze met overgave de kussens opschudt en het stof en de geheimen van de gasten wegveegt, zonder dat iemand aandacht voor haar heeft. Toch komt ze – ongewild – in de spotlights te staan, wanneer ze Mr. Black, een beruchte en steenrijke gast, dood in zijn bed aantreft. Zo wordt ze opeens hoofdverdachte in een moordzaak en belandt ze in een web van leugens. Hoe kan ze daar nog uit ontsnappen? Gelukkig krijgt ze hulp uit onverwachte hoek, maar zal het op tijd zijn, vóór de moordenaar opnieuw toeslaat?

Mijn mening

Tegenwoordig doe ik echt mijn best om geen boeken te kopen, omdat ze populair zijn op Instagram. Helaas lukt dat niet altijd en heeft het boek Het kamermeisje mijn interesse gewekt. 

De omslag van het boek is simpel, maar interessant. Je ziet een deurklink met een deurhanger en op de deurhanger staat een afbeelding van het Regency Grand Hotel. Het vertelt nog niet heel veel over het verhaal, maar het is wel een duidelijke aanwijzing. De titel vertelt wel waar het boek over gaat, maar maakt ook nieuwsgierig. 

Het boek draait om Molly en de auteur heeft haar erg goed neergezet in dit boek. Molly is een bijzondere vrouw die alles letterlijk neemt en moeite heeft om mensen te begrijpen. Zo ontstaan er grappige, maar ook spannende situaties. Nita Prose zorgt ervoor dat Molly al snel je hart verovert. Natuurlijk heeft dit boek meer personages, maar het draait duidelijk om het bijzondere kamermeisje.

Het verhaal zit goed in elkaar, maar is op sommige momenten erg voorspelbaar. Als lezer heb ik hier geen last van gehad, omdat ik graag wilde weten hoe het verder zou gaan met Molly.  Dit is ook meteen de manier van de schrijfster om het boek spannend te houden. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het einde iets minder sterk vond dan de rest van het boek. 

De schrijfstijl van de auteur is erg fijn. Er is veel aandacht besteed aan de dialogen en het taalgebruik van sommige personages. Het tempo van het verhaal is prettig en er wordt op de juiste momenten vertraagd. Er staan wel veel foutjes in het boek en dat vind ik jammer en slordig. Hier kan de schrijver niets aan doen, maar wel de vertaler en/of redacteur. Mocht er een tweede druk komen dan hoop ik dat hier nog goed naar gekeken wordt, want Nita Prose heeft een heerlijk boek afgeleverd.

Zoals je wel merkt ben ik erg positief over Het kamermeisje. Het is een spannende roman met een knipoog naar het genre thriller. Een aanrader voor iedereen die graag deze genres uit de kast pakt.

Liefs!

Titel: Het kamermeisje | Auteur: Nita Prose | Uitgeverij: Ambo | Anthos | 336 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.