Het perfecte plaatje – Lauren Weisberger

Auteur Lauren Weisberger kennen we van haar bestseller De duivel draagt Prada. Ze heeft ondertussen meerdere titels op haar naam staan en ik heb ze allemaal gelezen. We hebben er bijna drie jaar op moeten wachten, maar afgelopen maand kwam haar nieuwste boek Het perfecte plaatje uit. Ben je benieuwd wat ik ervan vond?

Het perfecte plaatje - Lauren Weisberger - Boekerij

‘Pas toen de liftdeuren dichtschoven, besefte ze dat ze erin was gestapt, en ze hield haar adem in terwijl de verdiepingen een voor een onder haar oplosten en ze naar een onbekende toekomst werd getild.’

Flaptekst

Peyton is zo’n vrouw die alles heeft: een vaste baan als presentator bij een populaire nieuwszender, glanzende blonde lokken, een volmaakte gebotoxte huid, een liefhebbende man en een slimme dochter die kans maakt om naar de prestigieuze Princeton University te gaan.

Skye, Peytons zus, is een thuisblijfmoeder in een chique voorstad van New York. Ze bezit diploma’s van alle juiste scholen en heeft het helikopterouderschap zo’n beetje uitgevonden. Maar heimelijk zoekt ze iets anders, iets wat écht is. 

Max, Peytons slimme en eigenzinnige dochter van zeventien, is klaar om haar dure privéschool gedag te zeggen en haar dromen in de filmbusiness na te jagen. Ze wacht al jaren op deze kans om op eigen benen te staan.

Eén klein leugentje. Meer is er niet nodig om de illusie van perfectie te verbrijzelen en wrok te wekken. Ineens lijkt het gras niet meer zo groen en worden de drie vrouwen geconfronteerd met de vraag of ze in staat zijn te leven met de waarheid.

Mijn mening

Eindelijk heb ik weer een nieuw boek van Lauren Weisberger aan mijn boekenkast toe kunnen voegen. We hebben even geduld moeten hebben, maar in maart kwam Het perfecte plaatje de Nederlandse boekenwinkels binnen.

Als je naar de omslag van het boek kijkt dan zou je al kunnen zien dat het een boek van Lauren Weisberger is. Een witte kaft, de titel spat van de voorkant af en er wordt altijd een voorwerp gebruikt op een leuke manier. In dit geval is dat een roze handboei. Ik zou dit boek oppakken in een boekenwinkel. 

In de afgelopen jaren heb ik al meerdere boeken van Lauren Weisberger gelezen, omdat ik haar boeken erg leuk vind. Ze lezen makkelijk weg en er zit humor in. Daarnaast spelen de boeken zich af in mijn favoriete land: Amerika. Zo ook Het perfecte plaatje.

Rijk en bekend zijn is misschien leuk, maar het brengt ook de nodige problemen met zich mee. De boodschap van de auteur komt goed over in dit boek; het gras is echt nergens groener. 

Het verhaal leest vlot, ondanks dat het niet altijd even spannend is. Het kabbelt een beetje voort, maar wel op een prettige manier. Een prima boek om bij weg te dromen in het hoekje van de bank, waarbij er af en toe een glimlach op je gezicht zal verschijnen. 

De schrijfstijl van Lauren Weisberger vind ik heel prettig. Het boek heeft een goed tempo, zodat het niet te langdradig wordt. Daarnaast is het spannend op de juiste momenten en zit er genoeg humor in verwerkt. Het verhaal is niet moeilijk, maar ook niet te makkelijk. De personages zijn leuk en interessant en de dialogen kloppen en zijn realistisch. 

Gelukkig neemt Lauren Weisberger altijd de tijd om een nieuw verhaal te schrijven, want elke keer geniet ik van haar goed uitgewerkte verhalen. Het perfecte plaatje is misschien niet het spannendste boek aller tijden, maar het is wel een heerlijk verhaal om de wereld om je heen even te kunnen vergeten. 

Liefs!

Titel: Het perfecte plaatje | Auteur: Lauren Weisberger | Uitgeverij: Boekerij | 400 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.