Het perfecte zusje – Anna van den Breemer

Het perfecte zusje van Anna van den Breemer kwam heel vaak voorbij op Instagram, dus natuurlijk werd ik weer veel te nieuwsgierig naar dit boek. Ik lees niet vaak een thriller van Nederlandse bodem, maar misschien moet ik dat toch wat vaker gaan doen.

Het perfecte zusje - Anna van de Breemer

‘Haar vingers glijden over het ritsje van haar broek. Ze weet dat de bobbel er zit, en toch moet ze het controleren. De huissleutel en het zakmes. Nooit gaat ze op pad zonder.’

BoekenBoeken

Flaptekst

‘Hoeveel heb je ervoor over om je geheimen verborgen te houden?

De jonge patissier Gaby uit Deventer leidt een droomleven: ze runt een succesvol bedrijf, is een graag geziene gast op televisie en heeft thuis een lieve man en twee kinderen.
Opeens staat haar jeugdvriendin Anniek op de stoep. Er is een meisje vermist in hun geboortedorp en ze denkt dat Gaby’s broer weer de dader is. Gaby wordt noodgedwongen geconfronteerd met haar duistere verleden dat ze koste wat het kost voor de buitenwereld verborgen wil houden.
Gaat ze op onderzoek uit zodat ze het meisje op tijd kan redden, met als risico dat ze daarmee haar zorgvuldig opgebouwde imago om zeep helpt?’

Mijn mening

Het perfecte zusje heb ik digitaal gelezen, dus het fysieke boek heb ik niet in mijn bezit. Ik vind het omslag erg mooi en het trekt mijn aandacht. De foto op de voorkant kan ik plaatsen, maar daar moest ik wel goed over nadenken. De titel past goed bij het verhaal en maakt nieuwsgierig. 

Anna van den Breemer heeft meerdere boeken op haar naam staan, maar dit is mijn eerste kennismaking met haar. Niet zo gek, want het is haar debuut als fictieschrijver.

Een boek van Nederlandse bodem is toch altijd speciaal, omdat de omgeving van het verhaal vaak bekender is en omdat de Hollandse nuchterheid ook naar voren komt. Het perfecte zusje speelt zich af in Deventer en omgeving en ik vind het leuk dat hiervoor gekozen is. 

Ondanks dat ik het boek soms een beetje van de hak op de tak vond gaan, heb ik het met plezier gelezen. Anna weet hoe ze de spanning in het verhaal moet houden en houdt het tempo er goed in. De hoofdstukken waren niet al te lang en dat vind ik prettig. De wisselingen van tijd vond ik wel eens lastig; daar mag wat kritischer naar gekeken worden wat mij betreft. 

Anna heeft een fijne schrijfstijl. Het boek leest makkelijk weg en er worden geen moeilijke woorden gebruikt. Dit boek is voor iedereen en dat is erg fijn. Ik weet niet of het de bedoeling is, maar je weet als lezer al vrij snel wie de moorden gepleegd heeft. Ook al werd het niet verteld, het was geen verrassing aan het eind van het verhaal. Storend vond ik dat niet. 

Wat een fijne kennismaking met Anna van den Breemer. Het perfecte zusje is een goede Nederlandse thriller en ik hoop dat ze nog vaker dit soort boeken gaat schrijven. Ik zal deze auteur zeker in de gaten blijven houden.

Liefs!

Titel: Het perfecte zusje | Auteur: Anna van den Breemer | Uitgeverij: Prometheus 
225 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.