Hoe schrijf ik een blog als ik geen inspiratie heb?

Het is vandaag zo’n dag: ik heb geen inspiratie om een nieuwe blog te schrijven. Ik heb genoeg ideeën in mijn hoofd voor de komende weken, maar voor nu heb ik even niets. Ik kan mezelf dwingen om een onderwerp te zoeken, maar misschien kan ik je beter vertellen hoe ik met deze momenten omga. Hoe schrijf ik een blog als ik geen inspiratie heb?

Hoe schrijf ik een blog als ik geen inspiratie heb?

Tip 1: Laat je blog met rust

Gooi je computer aan de kant, ga wandelen, lezen of sporten. Als er niets in je hoofd zit dan moet je het maar even met rust laten. De beste ideeën komen op de raarste momenten, dus ga andere dingen doen. 

Als je een goede planning hebt dan moet dat ook prima lukken. Ik heb meestal geen goede planning, dus er moet echt iets uit mijn handen komen vandaag.

Tip 2: Praat erover

Soms hebben mensen in je omgeving leuke ideeën voor je om over te schrijven. Vaak weten zij van je blog af en hebben ze de leukste onderwerpen voor je. Misschien vind je het vervelend om aan te geven dat je geen inspiratie hebt voor je blog, maar volgens mij is dat heel normaal af en toe.

Tip 3: Pinterest

Wat een fijn platform is Pinterest he? Pinterest is een inspiratiebron voor ongeveer alles, dus ook voor je blog. Typ de woorden inspiratie en blog in en er komen pagina’s vol ideeën naar voren. 

Tip 4: Ga aan de slag met een tag

Tags zijn een soort vragenlijsten die bloggers en vloggers gebruiken. Nog niet zo lang geleden plaatste ik de Bookaholics Anonymeus Tag. Ik vind tags altijd leuk om te doen en zeker als ik zelf even geen inspiratie heb. Zoek in google even naar blog tag questions en je vindt er een hele hoop. Wel altijd vernoemen waar je je tag vandaan hebt gehaald natuurlijk.

Tip 5: Google is je beste vriend

Er zijn heel veel bloggers die dit probleem kennen en lijsten vol met ideeën hebben uitgewerkt. Google op blog ideeën en je kan weer jaren vooruit. Misschien krijg je dan wel weer teveel inspiratie…

Tip 6: Neem een kijkje bij andere bloggers

Ten eerste is het leuk om bij andere bloggers een kijkje te nemen en ten tweede brengt het je altijd weer op een ideeën.  Laat wel meteen een berichtje achter.

Tip 7: Tijd voor een gastblogger

Je hoeft natuurlijk niet altijd zelf je artikelen te schrijven. Heb je wel eens gedacht aan een gastblogger? Op mijn site gebeurt het niet vaak, maar heel af en toe schrijft Judith een recensie. Dat is nu al lang geleden, dus het wordt tijd dat ik haar weer eens lief aankijk. 

Hoe schrijf ik een blog als ik geen inspiratie heb? Ik schrijf erover en anders gebruik ik deze zeven tips. Heb jij nog een andere tip? Ik hoor het natuurlijk graag.

Liefs!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.