Ik pleit voor jou! – Marijke Vos

Bookstagram is zo slecht voor je portemonnee. Elke dag zie je weer een hoop boeken voorbij komen en voor je het weet heb je weer een boek in één of andere online winkelwagen liggen. Dat gebeurde ook bij het boek Ik pleit voor jou! van Marijke Vos. Afgelopen week heb ik dit boek gelezen en vandaag vertel ik je wat ik er van vind.

Ik pleit voor jou - Marijke Vos

“De grond zakt onder mijn voeten vandaan als ik hem op zachte toon hoor zeggen: ‘Fijn om te zien dat je goed thuis bent gekomen…’ “

Niet eerder heb ik een boek van Marijke Vos gelezen, maar dit boek kwam zo vaak voorbij op Instagram dat ik wel heel erg nieuwsgierig werd. Ik ben daar blijkbaar ook erg gevoelig voor. Het is altijd fijn om een boek van een Nederlandse auteur te lezen, omdat ik het belangrijk vind om deze mensen te steunen en ook omdat ik graag mijn leerlingen kennis wil laten maken met Nederlandse schrijvers.

Het verhaal gaat over Janna, een jonge advocate uit Amsterdam. Ze krijgt een belangrijke zaak toegewezen en dit is haar kans om promotie te maken. Het wordt haar wel erg lastig gemaakt, want de cliënte in kwestie is een bn’er met heel veel eisen en een vreselijk karakter. Als ze er dan ook nog achterkomt dat de advocaat van de tegenpartij de man is wiens gaatjesschoenen ze heeft ondergekotst tijdens haar laatste vrijmibo lijkt ze totaal kansloos.

Ondanks alles gaat ze er vol voor en dankzij de steun van haar twee beste vriendinnen probeert ze alles onder controle te houden. Het wordt er alleen niet makkelijker op als ze gevoelens krijgt voor de man met de gaatjesschoenen.

Het boek heeft driehonderd pagina’s en ik heb van elke pagina genoten. Het is een feelgoodboek met een hoofdpersoon die het vooral zichzelf graag moeilijk maakt, maar op een leuke manier. Het boek is luchtig, makkelijk te lezen en grappig. De boel de boel laten en even heerlijk genieten.

Wat ik heel leuk vind aan dit boek is dat het zo lekker Hollands is. Heel herkenbaar, niet te moeilijk allemaal en vlot. Je komt niet veel over de personages te weten, maar dat houdt het allemaal lekker luchtig en het is bij dit boek ook niet nodig. Je weet voldoende om van het boek te kunnen genieten.

Het boek is ook voorspelbaar. Je weet eigenlijk direct dat de man van de gaatjesschoenen terug zal komen in het verhaal en je weet ook al aan het begin hoe het boek zal eindigen. Ook dat vind ik geen minpunt, want dat hoort bij dit soort boeken. Het is gewoon een goede chicklit, precies zoals een chicklit moet zijn.

Een prima boek om lekker te lezen als het zonnetje schijnt en je zin hebt in een grappig en luchtig verhaal. Ik ga ondertussen eens kijken of ik nog meer boeken van Marijke Vos kan vinden.

Titel: Ik pleit voor jou! | Auteur: Marijke Vos | Uitgeverij: HarperCollins | 304 pagina’s |

4 reacties

  1. Bookstagram is absoluut heel slecht voor je portemonnee, maar verder vind ik het zo leuk dat ik dat ‘minpuntje’ maar niet meereken (al is mijn eigen wensenlijstje toch ook al een aanslag op m’n bankrekening ?) Ik heb ook echt genoten van dit boek en vind haar Weddingplanner serie (te lezen als e-books) ook heel erg leuk, deze maand komt het laatste deel uit, dus je kunt in één keer door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.