Nog lange niet – M.J. Arlidge

Begin juni was het dan eindelijk zo ver: het volgende deel van de Helen Grace-serie kwam uit. Ik vind deze serie van M.J. Arlidge geweldig en was heel erg nieuwsgierig naar het volgende deel. Bij elk deel vraag ik me af of het net zo spannend zal zijn als het vorige deel, want het houdt een keer op zou je denken. Niets is minder waar gelukkig.

Nog lange niet - M.J. Arlidge - Boekerij

“Hij hoorde iemand aan de andere kant van de lijn ademhalen, alsof de persoon net iets wilde zeggen. Eindelijk begon de beller te praten en een zachte mannenstem fluisterde: ‘Je hebt nog één uur te leven.’ “

Er wordt een man vermoord op een gruwelijke wijze. Het bijzondere aan zijn moord is dat hij een uur voordat hij werd vermoord een telefoontje kreeg waarin hem verteld werd dat hij nog een uur te leven had.

Helen Grace wordt, samen met haar team, op deze zaak gezet, maar ze heeft niets om mee te werken. Al snel wordt ook een tweede man vermoord en heel toevallig waren de twee vermoorde mannen oude vrienden van elkaar. Grace denkt te weten in welke hoek ze moet zoeken, maar de moordenaar is haar steeds een stapje voor. Wordt dit de eerste zaak die ze niet opgelost krijgt?

Het is bijzonder knap hoe M.J. Arlidge het voor elkaar krijgt om weer een spannend en goed in elkaar gezet verhaal op papier te zetten. Het is weer een typisch Helen Grace- deel, dus het leest makkelijk weg, je blijft tot het eind in onwetendheid en je leert Helen Grace weer een beetje beter kennen. Het fijne van al deze delen is dat je ze ook los kunt lezen en niet per se bij deel 1 hoeft te beginnen.

Ook al ben je de schrijfstijl van Arlidge gewend, hij voegt toch weer iets nieuws toe aan zijn boek. Zoals we gewend zijn, heeft het boek korte hoofdstukjes en veranderen we elk hoofdstuk van perspectief. Daarnaast hebben we nu een aantal hoofdstukken waarin we stukken van een boek lezen. Een boek geschreven door één van de personages. Dit zorgt ervoor dat we het verhaal uiteindelijk beter begrijpen. Arlidge heeft ook meer met tijd gewerkt. Het verhaal speelt zich af in een paar dagen en die worden nu duidelijk aangegeven. Interessant om ook zijn ontwikkeling in de boeken terug te zien.

Ik heb het boek weer met veel plezier gelezen, maar ik ben tijdens het lezen wel een beetje in de war geweest. Er wordt op een gegeven moment verwezen naar een politieagent die, achteraf gezien, een redelijk belangrijke rol had in het verhaal. Ik heb deze agent helemaal gemist, dus begreep ik dat stuk helemaal niet. Dat overkomt mij bijna nooit en ik heb bijna zin om het boek nog eens te gaan lezen om het na te kijken.

Verder is het weer een boek naar mijn hart en precies wat ik ervan had verwacht. Arlidge stelt niet teleur en daar ben ik blij om. Wanneer komt deel 10?

Mocht je de boeken van M.J. Arlidge goed vinden dan hoort dit boek zeker op je lijstje te staan. Ben je nog helemaal niet bekend met deze auteur, maar houd je wel van thrillers dan raad ik je aan bij het eerste deel (Iene miene mutte) te beginnen. Het zijn gewoon hele fijne, spannende en goede boeken. Ik ben groot fan in ieder geval!

Titel: Nog lange niet | Auteur: M.J. Arlidge | Uitgeverij: Boekerij | 524 pagina’s |

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.