Zonder gezicht – Robert Bryndza

Zoals jullie misschien weten lees ik heel graag thrillers en is één van mijn favoriete auteurs van dit moment Robert Bryndza. Zijn Erika Foster-serie heb ik verslonden. Vorige week kwam er een nieuw boek uit van hem: Zonder gezicht; het eerste deel van de Kate Marshall-serie. Natuurlijk heb ik het boek gelezen en ik zal je vertellen wat ik er van vind.

Zonder gezicht - Robert Bryndza - Boekerij

“Het gebroken glas knarste onder zijn voeten toen hij naar de deur liep en hem op slot draaide…”

Jaren geleden was Kate Marshall, een veelbelovende rechercheur in Londen, betrokken bij de zoektocht naar een seriemoordenaar. Helaas werd ze bijna zelf slachtoffer en eindigde daar ook haar carrière bij de politie.

Vijftien jaar later heeft Kate haar leventje weer enigszins op orde en geeft ze het vak Criminologie op een universiteit. Als ze gebeld wordt door haar oude vriend en patholoog Alan Hexham om langs te komen om naar een vermoord meisje te kijken, lijkt het of het verleden zich herhaalt. Samen met haar assistent Tristan gaat ze op onderzoek uit, maar of dit de juiste keuze is?

Wat een ontzettend goed boek is dit weer van Robert Bryndza. Het boek heeft 397 pagina’s, maar ik ben er doorheen gevlogen. Stiekem was ik bang dat het teveel zou lijken op de serie van Erika Foster, en er zijn zeker overeenkomsten, maar het is duidelijk een andere serie en ik heb er enorm van genoten.

De schrijfstijl van Bryndza vind ik prettig. Er zit lekker veel tempo in, heel veel spanning en je blijft raden naar de dader tot het laatste moment. Ik heb twee keer mijn ogen dicht willen doen omdat het te gruwelijk werd, maar dat hoort nou eenmaal bij een thriller. De auteur blijft dicht bij zijn eigen stijl en persoonlijk vind ik dat erg prettig.

Als ik één minpuntje zou moeten noemen is dat het einde van het boek. Het is een fantastisch einde, maar het ging allemaal heel snel en voor ik het wist was het verhaal klaar. Het einde wordt niet afgeraffeld, maar de nadruk ligt in de boeken van Bryndza meer op de zoektocht dan op de ontmaskering. Dat begrijp ik ook, maar toch zou het einde wat meer aandacht mogen krijgen. Ik heb dit in mijn eerdere recensies over een ander boek van hem ook geschreven.

Het enige wat nu echt heel jammer is, is dat ik weer zo enorm lang moet wachten op het volgende deel. Ik ben namelijk nu al erg benieuwd wat er verder nog gaat gebeuren met Kate en Tristan.

Als je van thrillers houdt dan zit je met het boek Zonder Gezicht hartstikke goed. Ik raad het in ieder geval iedereen aan.

Titel: Zonder gezicht | Auteur: Robert Bryndza | Uitgeverij: Boekerij| 397 pagina’s |

2 reacties

  1. Fijne recensie! Ik wil dit boek ook zo graag lezen ? Kritiek op het (snelle) einde lees ik in meer reviews, dus ik ben benieuwd wat ik ervan ga vinden ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.