In haar schoenen – Jojo Moyes

Ik lees de boeken van Jojo Moyes al jaren en kon daarom ook niet wachten tot In haar schoenen in de winkel verscheen. Zoals altijd stelt deze auteur mij niet teleur en ik heb weer genoten van dit boek. Ik vertel je graag waarom.

In haar schoenen - Jojo Moyes

‘Nisha kijkt naar het meisje, dan naar de slippers, dan weer naar het meisje. Het meisje kijkt haar strak aan. Dan grist Nisha de slippers van de balie en grommend van frustratie wringt ze haar voeten erin.’

Select Flight 1 2023Select Flight 1 2023

Flaptekst

‘Sam is dankbaar voor wat ze heeft, al lijkt het niet veel: een baan die ze amper weet te behouden en een gezin dat volledig op haar steunt. Ze beseft dat er maar één slechte dag nodig is voordat alles uit haar handen glipt…

Nisha heeft alles waarvan ze ooit droomde: een fenomenaal rijke man en een leven vol luxe. Tot ze opeens alles kwijt is als haar man een scheiding aanvraagt.

Sam en Nisha zouden elkaar nooit gesproken hebben. Maar nadat ze per ongeluk elkaars sporttas hebben meegenomen, komen ze in contact op een moment dat hun levens totaal de bocht uit vliegen. Ze voelen zich beiden niet gezien en wanhopig alleen. Maar dat zijn ze niet. 

Want zelfs de vrouw van wie jij gelooft dat ze je leven heeft verwoest, zou weleens je beste vriendin kunnen worden. Samen kun je alles, en in Sam en Nisha’s geval is dat: terugkrijgen wat van jou is…’

Mijn mening

Op het omslag zie je een van de leukste steden van Europa staan, namelijk Londen. Het verhaal speelt zich af in deze stad, maar verder vertelt de kaft niet veel over het verhaal. De titel verraadt iets meer, omdat het blijkbaar gaat over iemand die in andermans schoenen komt te staan.

Ik heb al veel boeken gelezen van Jojo Moyes, maar dit is mijn eerste recensie op Gewoon Iloon van deze auteur. Geen idee hoe dat mogelijk is 🙈. Voor jou en De Sterrengever zijn mijn favoriete boeken van deze schrijver. 

In haar schoenen is het twintigste boek van Jojo Moyes (als ik geen boeken vergeten ben). Ze is dus een bekende naam in de schrijfwereld. Haar boeken hebben altijd een boodschap, kunnen best heftig en serieus zijn. Toch vond ik In haar schoenen een ander verhaal dan ik van Jojo Moyes gewend ben.

Dat bedoel ik helemaal niet negatief, want ik heb af en toe echt kunnen lachen om dit boek. Sam en Nisha zijn twee verschillende personages, maar maken afzonderlijk en samen absurde dingen mee. Jojo Moyes is vaak wat serieuzer, maar deze kant van haar mag ze een stuk vaker laten zien. 

De boodschap van dit boek: Vrouwen, wees onafhankelijk en geloof in je eigen kunnen! In het boek De Sterrengever kwam deze boodschap al duidelijk naar voren en ook nu is dit het belangrijkste thema. Mooi, nodig en waar!

Ik vloog door dit verhaal heen en vond het moeilijk om dit boek opzij te leggen. Dat is een goed teken. Heb ik ook nog een minpunt? Ja, natuurlijk! Het boek is veel te snel uit.

Wat ben ik blij dat ik In haar schoenen van Jojo Moyes gelezen heb. Ik vind haar een geweldige auteur en kan nu al niet wachten op haar volgende boek.

Liefs!

Titel: In haar schoenen | Auteur: Jojo Moyes | Uitgeverij: De Fontein 400 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.