Boekentips #8: Romans

Het is weer tijd voor boekentips, namelijk Boekentips #8: Romans. Ik vind het heerlijk om boekentips te delen met andere boekenwormen, omdat ik uren over boeken kan praten. Daarnaast krijg ik dan vaak zelf ook weer fijne leestips waar ik mee aan de slag kan. Vandaag deel ik weer drie boeken met je, waarvan ik denk dat je ze echt graag wilt lezen. Heb je zelf tips? Deel ze bij de reacties.

1. Sant' Anna - Jerrad Hoff

Het boek Sant’Anna kwam op mijn pad, omdat de auteur, Jerrad Hoff, vroeg of ik het wilde lezen. Jerrad was de eerste auteur die mij zelf benaderde, dus ik vond dat een beetje vreemd maar werd wel nieuwsgierig. Toen ik eenmaal in zijn boek begon, was ik direct verkocht. Wat een prachtig verhaal en wat een cadeautje om dit boek te mogen lezen. Absoluut één van mijn favoriete boeken van dit jaar.

‘1994, Lago di Como, Italië. De 61-jarige, zeer succesvolle modeontwerpster Chiara Arrighetti leidt een bestaan waar velen van dromen. Na decennialang te hebben geweigerd om over haar privéleven te praten, besluit ze na de dood van haar ouders een eind te maken aan het stilzwijgen en huurt ze journaliste Francesca in om haar autobiografie te schrijven. In haar villa aan het Comomeer vertelt Chiara openhartig over haar leven in het naoorlogse Genua, over de eerste successen in het Milaan van de jaren 50, en over de liefde. Terwijl een bijzonder leven aan Francesca voorbijtrekt, onthult Chiara aan de hand van een dagboek ook steeds meer van een geheim dat sinds een augustusdag in 1944, in het door nazi’s bezette Italië, angstvallig verborgen wordt gehouden. Een dag die voor Chiara nooit is geëindigd. Een dag die al een halve eeuw zijn weerslag heeft op de keuzes, de liefde en het geluk in haar leven. Door het gruwelijke dat is gebeurd. En door wat ze toen heeft gedaan.’

Sant’Anna is een behoorlijk dik boek, maar je vliegt door het verhaal heen. Jerrad Hoff heeft mij enorm verrast met dit boek. Benieuwd naar mijn recensie? Klik hier.

2. Voor jou - Jojo Moyes

Jojo Moyes is één van mijn favoriete auteurs en ik heb ongeveer alles van haar gelezen. Het eerste boek dat ik van haar las, was  Voor jou. Het is een boek met een lach en een traan. Jojo Moyes durft onderwerpen aan te snijden die heftig zijn, maar waar wel over nagedacht mag worden. 

‘Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk.
Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.
Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?’

Voor jou is het eerste deel in een serie van drie en ik raad ze ook alle drie aan. Ik moet wel zeggen dat ik dit deel het beste van de drie vind.

3. De engelenmaker - Stefan Brijs

Het boek De engelenmaker kwam op mijn pad tijdens mijn studie Nederlands, want ik moest het lezen voor mijn opleiding. Ik begon er met weinig verwachtingen aan, maar dit boek heeft mij verrast. Het is vooral een bizar verhaal waar je oren eigenlijk van gaan klapperen. Een heel ander boek dan de andere boekentips van vandaag, maar dit boek mag zeker in dit rijtje staan.

‘Na een afwezigheid van bijna twintig jaar keert Doktor Victor Hoppe terug naar zijn geboortedorp Wolfheim. De bekrompen dorpelingen reageren argwanend op zijn komst, zeker als blijkt dat hij drie kinderen van een paar weken oud bij zich heeft, die zelden te zien zijn. Dat voedt de geruchten en langzaam groeit het vermoeden dat ze ernstig ziek zijn. Er blijkt meer aan de hand, niet alleen met de kinderen, maar ook met de dokter zelf, die, gegijzeld door zijn verleden, een beslissing neemt die hem onsterfelijkheid moet bezorgen.’

Eigenlijk ben ik helemaal niet bekend met de boeken van Stefan Brijs, maar dit boek verdient aandacht. Niet iedereen zal dit boek waarderen denk ik, maar ik vond het fantastisch. 

Dit was Boekentips #8: Romans en ik hoop dat je weer wat inspiratie op hebt gedaan. Ik vond het in ieder geval weer fijn om lekker over boeken te kunnen kletsen..

Mocht je tips voor mij (of anderen) hebben dan hoor ik het graag. Wil je nog meer inspiratie? Kijk dan even hier of hier.

Geniet van je dag.

Liefs!

Eén reactie

  1. Super mooie tips. Ik ga ze op mijn verlanglijstje zetten? zelf ben ik enorm fan van Corina Bomann. En vind ik het ook heerlijk om haar boeken te herlezen vanwege de fijne sfeer en details van de personages, de omgeving en het stukje geschiedenis wat ze heel luchtig weet te verweven in het verhaal. Voor mij leest het weg als een fijne serie op Netflix. En dat terwijl ik geen snelle lezer ben. Als ik een leesdip heb lees ik altijd een boek van Corina Bomann. Heb jij daar zelf al iets van gelezen?
    De engelenmaker van Stegan Brijs hoop k binnenkort te gaan lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.