Leuke nieuwe buren – Jane Fallon

Een vriendinnetje raadde mij al een tijdje de boeken van Jane Fallon aan, maar ik was er nog niet aan toegekomen. Afgelopen week moest ik een nieuw boek kiezen en kwam ik het boek Leuke nieuwe buren tegen. Heeft Jane Fallon ondertussen ook mijn hart gestolen?

Leuke nieuwe buren - Jane Fallon

‘Voor ik het weet rollen de tranen over mijn wangen terwijl ik hier met al mijn lichten uit de buren aan het bespioneren ben. Het is niet eerlijk. Ik moet iets doen.’

Select Flight 1 2023Select Flight 1 2023

Flaptekst

‘Als Laura’s huwelijk op de klippen loopt, vindt ze via via een tijdelijk thuis in het appartementje boven de garage van een grote villa in een exclusieve straat in Londen. Als alleenstaande moeder met een schoonmaakbedrijfje voelt ze zich daar niet echt op haar plek. Als vervolgens een van de buren, de schatrijke snob Stella, Laura ervan verdenkt een oogje te hebben op haar verloofde Al, verslechtert de sfeer. Maar dan ontdekt Laura dat Al, voor wiens bedrijf zij een schoonmaakcontract heeft, niet de man is die hij lijkt te zijn, en dat leidt tot verrassende ontwikkelingen en onverwachte bondgenootschappen…’

Mijn mening

Jane Fallon heeft al heel wat boeken op haar naam staan, maar die zijn blijkbaar allemaal aan mij voorbijgegaan. Leuke nieuwe buren is een vrij recent boek (2021) en heb ik digitaal gelezen op mijn e-reader.

Het omslag en de titel trekken mij niet echt aan, omdat ze mij nog niets vertellen. Als je de flaptekst van het boek leest dan begint er een beeld te komen bij het boek en komt de nieuwsgierigheid.

Het begin van het verhaal is niet erg pakkend en ik heb een paar keer gedacht om te stoppen met lezen. Dat denk ik wel vaker en gelukkig doe ik het bijna nooit, want het boek werd na 75 pagina’s een stuk interessanter en zelfs spannend. Soms heeft een verhaal even tijd nodig en dat is bij dit boek zeker het geval.

Tijdens het lezen had ik soms wel wat moeite met Laura, het hoofdpersonage, omdat ze soms onzeker en zeurderig overkwam. Toch vond ik haar op momenten ook grappig en stoer, dus dat compenseerde haar onzekere gedrag. Sommige andere personages werden soms een beetje op de hak genomen en dat vond ik leuk gedaan door de auteur.

De schrijfstijl van Jane Fallon vind ik prettig. Ze gebruikt humor in haar verhaal, maar ook serieuze onderwerpen komen aan bod. Er zit een lekker tempo in en het boek leest makkelijk weg. Ik twijfel nog wel of ik dit boek een echt feelgoodboek vind, maar wie ben ik om daar vraagtekens bij te zetten?

Leuke nieuwe buren was voor mij een fijne kennismaking met Jane Fallon. Een goed boek om tussendoor te lezen en ik weet zeker dat ik nog eens een boek van haar op zal pakken. Misschien heb jij een leuke tip voor mij?

Liefs!

Titel: Leuke nieuwe buren | Auteur: Jane Fallon | Uitgeverij: De Fontein 400 pagina’s |

2 reacties

  1. Ik ben dol op de boeken van Jane Fallon! Als je dit boek leuk vindt, zal je ook genieten van de anderen (aangezien ik haar andere boeken nóg leuker vond)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.