BooksandBabbels; even bijkletsen!

Al heel de week spookt het door mijn hoofd om weer eens een BooksandBabbels te typen, want het leek alweer even geleden. Toen ik ging kijken wanneer de laatste BooksandBabbels was verschenen, schrok ik er zelfs van. Dat was namelijk in september! Schandalig. Even bijkletsen dus. Pak even een momentje rust en geniet ervan.

BooksandBabbels even bijkletsen

Pak een bak thee en klets mee...

Er is veel gebeurd sinds september 2021, dus waar zal ik eens gaan beginnen? Veel van alles wat ik meemaak, deel ik al voor een groot deel met jullie, maar ik heb al een tijdje niets meer verteld over mijn specialisatie bij de Schrijversacademie.

Sinds oktober volg ik de specialisatie Redactie en ik zit ondertussen al bijna in mijn laatste module. Ik had van te voren gedacht dat ik het interessant en leuk zou vinden, maar dat is nog zacht uitgedrukt. Ik vind het fantastisch en ik leer enorm veel en word steeds enthousiaster.

In de eerste module gingen we aan de slag met het redigeren en corrigeren van teksten en dat vond ik lastig, maar wel heel erg tof om te doen. Deze tweede module zijn we aan de slag gegaan met manuscripten en het maken van een leesrapport. In de laatste module gaan we aan de slag met een auteur en zijn/haar manuscript. Heel spannend.

Als ik mijn specialisatie afgerond heb, zal ik er zeker een uitgebreid artikel over schrijven.

Koekje erbij?

Sinds januari 2022 werk ik nog maar vier dagen in de week in plaats van vijf. Ik heb tot nu toe nog maar drie weken gewerkt dit kalenderjaar, dus ik vind het nog een beetje gek.

Toen ik net begon met werken, werkte ik vier dagen en de vijfde dag moest ik naar school. Eenmaal klaar met mijn studie, ben ik vijf dagen gaan werken. Ik ben het helemaal niet gewend om  ‘zomaar’ een dag vrij te zijn, dus ik moet nog een beetje mijn draai vinden. 

Mijn idee is wel om die vrije dag productief in te gaan zetten. Misschien heb je mijn blog Doelen en Dromen 2022 gelezen waarin ik vertel dat ik me wil gaan verdiepen in freelance redigeren/corrigeren/schrijven. Ik vind dat echt heel leuk om te doen, dus ik wil eens gaan kijken of ik daar iets mee kan. Spannend!

Ondertussen geniet ik ook lekker van mijn vrije dag hoor…

Dag 5.1

BooksandBabbels babbelt nog even door...

Vorig jaar schreef ik nog over mijn haat-liefdeverhouding met Instagram, maar die tijd is gelukkig al even voorbij. Ik snap niet dat ik me daar ooit zo druk over heb gemaakt, maar al doende leert men.

Ik gebruik dit platform graag om in contact te komen met andere boekenwormen en om inspiratie op te doen. Na meer dan twee jaar heb ik een vaste clubje waar ik contact mee heb en het is leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Het aantal volgers maakt dan ook echt niet uit. 

Ik heb ook wel een ritme gevonden in het posten van berichten en dat is echt niet elke dag (gelukkig). Ik probeer zeker vier keer in de week iets online te zetten, maar als het niet lukt dan is het ook prima. Ik vind het wel leuk om stories te plaatsen, dus dat doe ik regelmatig. Ook is het fijn om op verschillende social media-kanalen mijn artikelen van booksandpaper.nl de wereld in te krijgen. Dat loopt gelukkig steeds beter.

Nieuwsgierig naar mijn Insta? Klik hier!

Een moment van rust.

Voordat we stoppen met onze pauze en al dit geklets, ben ik eigenlijk wel benieuwd hoe het met je gaat? Ik merk aan iedereen dat we toe zijn aan de lente en volgens mij willen we allemaal leuke dingen plannen en ook daadwerkelijk doen. Kom jij een beetje door deze tijd heen?

Eigenlijk is de winter mijn favoriete seizoen, maar dan wil ik wel koude dagen met zon en ijs op de sloot. Nu heb ik het idee dat we al sinds oktober hetzelfde weer hebben, dus dan mag de lente wel komen.

Lekker rolschaatsen, zonder jas naar buiten, op het terras naar mensen kijken en in het licht thuiskomen van een lange werkdag. Ik kan niet wachten.  

Pauze voorbij!

Dit was BooksandBabbels; even bijkletsen! Ik hoop dat je genoten hebt van je bakje thee of koffie en hopelijk kan je er weer even tegenaan vandaag.

Geen idee wanneer de volgende BooksandBabbels online komt, maar ik zal je sowieso op de hoogte houden. Fijne dag vandaag.

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.