De leukste series van 2021

Als je mij een keuze laat maken tussen een boek lezen of een serie kijken dan kies ik altijd voor een boek. Toch heb ik het afgelopen jaar een paar series gekeken die ik echt heel erg leuk vond. Vooral leuk, want net als bij het lezen houd ik wel van feelgoods en romans. Ik deel de leukste series van het afgelopen jaar graag met je.

The Bold Type

De allerleukste serie die ik in 2021 heb gekeken was The Bold Type. New York, werken bij een magazine, girlpower en de nodige drama; alles zat erin. In deze serie werden maatschappelijke problemen behandeld. Soms met een traan, soms met een lach en altijd met een boodschap. 

Jane, Sutton en Kat zijn beste vriendinnen en werken alle drie bij hetzelfde tijdschrift. Ze stoeien alle drie op hun eigen manier met volwassen worden. Ondanks dat ze alle drie hun eigen weg volgen, blijven ze elkaar steunen door dik en dun.

Naast dat de drie hoofdpersonages prachtig zijn, zien ze er ook altijd prima gestyled uit. Leuk om te zien dat ze soms ook kleding meerdere keren dragen, zoals het in het echte leven ook gaat. Klein detail.

Liefhebbers van Gossip Girl en Sex and the City zullen erg blij worden van deze heerlijke serie. The Bold Type bestaat uit vijf seizoenen en is te zien via Netflix en Videoland

Younger

Liza (40 jaar) komt vanwege haar leeftijd niet aan een baan. Als ze in een sollicitatiegesprek zegt dat ze 26 jaar oud is, wordt ze aangenomen en raakt ze verstrikt in haar eigen leugens. En dat maakt deze serie zo ontzettend leuk.

Ook de serie Younger speelt zich af in New York en speelt zich voor een deel af bij een grote uitgeverij (ik zie een patroon…). Deze serie heeft ook genoeg drama, maar er is veel ruimte voor humor.  De afleveringen duren ongeveer twintig minuten dus heerlijk om tussendoor te kijken. 

Moeten we het nog even hebben over de knappe Josh in deze serie of niet? Man, wat een lust voor het oog! Alleen daarom moet je de serie al gaan kijken #teamjosh!

Younger bestaat uit zeven seizoenen die allemaal al online staan op Videoland.

Bridgerton

De serie Bridgerton kwam heel erg veel voorbij op Instagram en daardoor werd ik nieuwsgierig. Eigenlijk houd ik niet zo van kostuumdrama’s, maar op de een of andere manier blijf ik wel kijken naar Bridgerton.

Het verhaal van het eerste seizoen vind ik heel erg goed. Daphne is op zoek naar haar prins op het witte paard en Simon wil dit juist niet, maar hij wil wel van het gezeur van de society af zijn. Ze komen op het idee om een stel te vormen voor de buitenwereld. Zo zal zij meer aandacht krijgen en heeft hij tijdelijk rust. Dit gaat een tijdje goed, totdat er gevoelens in het spel komen…

Het verhaal speelt zich af in 1813, maar zo voelt het helemaal niet en dat is misschien wel de kracht van deze serie. De problemen die wij kennen, kenden zij in die tijd ook en het is leuk om dat terug te zien.

Bridgerton is gebaseerd op de boekenserie van Julia Quinn. De eerste twee delen heb ik ondertussen gelezen en zijn zeker de moeite waard. Op dit moment staat alleen het eerste seizoen op Netflix en seizoen twee zal vanaf  25 maart te zien zijn. Ik heb er nu al zin in!

Emily in Paris

De laatste serie waar ik heel blij van werd het afgelopen jaar was Emily in Paris. Ook een serie die je even tussendoor kan kijken, omdat de afleveringen niet zo heel erg lang zijn. 

Emily gaat als Amerikaanse aan de slag bij een bedrijf in Parijs. Al snel komt ze erachter dat ze hard zal moeten werken om geaccepteerd te worden en om een sociaal leven op te bouwen. Toch geeft ze niet op…

Naast dat de personages altijd fantastisch gekleed zijn, vind ik deze serie vooral heel grappig. Emily doet haar best om erbij te horen en daar horen aardig wat blunders bij waar je als kijker best wel om kunt lachen. Daarnaast is ze een sterke persoonlijkheid, want ze geeft nooit op. Een goed voorbeeld van een sterke vrouw. Leuk!

Seizoen 1 en 2 staan nu op Netflix! Er komt een derde seizoen aan, maar het is nog niet bekend wanneer.

Dit vond ik de leukste series van 2021. Zoals je ziet, houd ik niet van moeilijke en gecompliceerde series =). Ik hoop dat je weer wat inspiratie hebt gekregen.

Mocht je nog leuke tips voor mij hebben dan hoor ik het graag. Aangezien Younger en The Bold Type afgelopen zijn, ben ik wel weer op zoek naar iets leuks.

Fijne dag vandaag.

Liefs!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.