Deze klassiekers staan nog op mijn lijstje

Zoals je misschien weet, ben ik dol op heerlijke feelgoods, spannende thrillers en fijne romans. Toch heb ik ook ‘zwaardere’ literatuur in de kast staan, zoals boeken van Arnon Grunberg, Arthur Japin en Gerard Reve. Er zijn ook nog heel veel bekende klassiekers die ik nog niet heb gelezen, maar die nog wel op mijn lijstje staan. Heb jij de volgende boeken al gelezen?

The Great Gatsby

The Great Gatsby - F. Scott Fitzgerald

Onder de broeierige oppervlakte van het leven van de steenrijke eenling Jay Gatsby schuilt een geheim: een stil, onmogelijk verlangen naar Daisy Buchanan. En deze destructieve obsessie dreigt alles te vernietigen. 

Als boekenliefhebber moet je volgens mij het boek gelezen hebben van meneer F. Scott Fitzgerald en dan is The Great Gatsby toch wel het bekendste boek. Ik heb de film ook niet gezien, dus ik heb nog heel wat werk te doen.

Pride and Prejudice

535x840

Voor de vijf dochters van de familie Bennet bestaat er maar één carrière: het huwelijk. De komst van twee rijke, knappe en huwbare jongemannen veroorzaakt dan ook de nodige opwinding in de familie en de sociale omgeving. Als Elizabeth voor het eerst kennismaakt met de begeerlijke vrijgezel Mr. Darcy, vindt ze hem arrogant en verwaand; hij lijkt onverschillig te staan tegenover haar mooie verschijning en levendige geest. Wanneer ze ontdekt dat Darcy betrokken is bij de moeizame relatie tussen zijn vriend Mr. Bingley en haar geliefde zus Jane, is ze vastbesloten een nog grotere afkeer voor hem te ontwikkelen.

Ik weet het, ik moet me enorm schamen dat ik Pride and Prejudice van Jane Austen nog nooit heb gelezen of gezien. Geen idee waarom, maar het is er gewoon nooit van gekomen. Het komt goed, beloofd =).

To Kill a Mockingbird

To Kill a Mockingbird

Het jonge meisje Scout Finch en haar oudere broer Jem worden zich bewust van de grove ongelijkheden die er heersen tussen blank en zwart. Ze krijgen er direct mee te maken wanneer hun vader – de advocaat Atticus – alles riskeert om een zwarte man te verdedigen die ten onrechte wordt beschuldigd van de verkrachting van een blank meisje. 

Als je aan klassiekers denkt dan denk je al snel aan het boek To Kill a Mockingbird. De titel is al prachtig, maar het verhaal lijkt me ook erg mooi. Volgens mij is dit boek een enorme tranentrekker, maar misschien zit ik er helemaal naast. Tijd om het te gaan ontdekken. 

Heb jij al een van deze klassiekers gelezen? Zo ja, met welk boek moet ik beginnen? Ik ga in ieder geval nu met mezelf afspreken dat ik deze boeken dit jaar lees. Natuurlijk houd ik je op de hoogte.

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.