Herbruikbare wattenschijfjes van Bambooo Beauty

Pas geleden kwam er een artikel online over mijn favoriete verzorgingsproducten. Ondertussen kan ik daar een product aan toevoegen: de herbruikbare wattenschijfjes van Bambooo Beauty. Ik mocht ze de afgelopen weken testen en vandaag vertel ik je er graag meer over.

Bambooo Beauty Herbruikbare wattenschijfjes

Het verhaal van Bambooo Beauty

‘Een verschil maken zit in de kleine dingen, bijvoorbeeld in de dagelijkse producten die we gebruiken, weggooien en die het milieu belasten. Bambooo Beauty richt zich op het brengen van een verandering en tegelijkertijd het neerzetten van een goede ervaring. In de verzorgingsproducten wordt er veel gebruik gemaakt van plastic en wegwerp producten, en hierin is eigenlijk weinig keuze te vinden voor duurzame alternatieven. Bambooo Beauty biedt zowel duurzame alledaagse producten als een fijne ervaring!’   Bambooo Beauty

Herbruikbare wattenschijfjes

Hoeveel wattenschijfjes gebruik jij op een dag? Ik gebruik ze elke dag en altijd meer dan één. Ten eerste komen de kosten elke maand terug en ten tweede zitten de prullenbakken altijd vol met wattenschijfjes. Toen ik de oproep van Bambooo Beauty over de herbruikbare wattenschijfjes voorbij zag komen, was ik meteen enthousiast. Dit wilde ik wel eens proberen. 

De herbruikbare wattenschijfjes van Bambooo Beauty zijn gemaakt van 70% bamboe en 30% katoen, het product is milieuvriendelijk en na gebruik gooi je de wattenschijfjes gewoon in de was. Geen plastic meer, geen afval meer, maar wel altijd schone wattenschijfjes.

Herbruikbare wattenschijfjes

Leuk Iloon, maar werkt het ook?

Ondertussen gebruik ik de wattenschijfjes twee weken en ik ben erg enthousiast. Zoals je op de foto ziet, zijn de wattenschijfjes behoorlijk groot en dat werkt heerlijk. Omdat ze 3-laags zijn, kan ik de voorkant en de achterkant gebruiken en heb ik vaak aan een wattenschijfje genoeg om mijn gezicht helemaal schoon te maken. Het maakt niet uit met welk product je je gezicht reinigt. Zelf gebruik ik Micellair Reinigingswater van Garnier en dat gaat prima.  

Als tip kreeg ik mee om de wattenschijfjes voor gebruik te wassen op 40 graden en dat heb ik gedaan. Ik hang ze daarna aan de waslijn om te drogen en met twintig wattenschijfjes kan ik er weer een tijdje tegenaan. Na gebruik spoel ik ze altijd even uit en als ik genoeg vuile wattenschijfjes heb dan gooi ik ze in het bijgeleverde waszakje. Zelfs de vieze, witte schijfjes komen weer keurig wit uit het wasmachine. 

Herbruikbare wettenschijfjes van Bambooo Beauty

Conclusie

Ja, ik vind dat we beter mogen nadenken over alle producten die we elke dag gebruiken. Zo ben ik de menstruatiecup gaan gebruiken, omdat het én fantastisch werkt én omdat het veel beter is voor het milieu. De herbruikbare wattenschijfjes van Bambooo Beauty is het volgende product dat een verschil maakt in de wereld. Niet alleen omdat het duurzaam is, maar ook omdat het gewoon goed werkt. Ik ben fan!

 

Je koopt twintig wattenschijfjes voor 19,99 euro. Wil je daar een handig (en leuk) opbergbakje bij dan betaal je 29,99 euro. Het waszakje zit er altijd bij. Je vindt de producten van Bambooo Beauty hier.

Mocht je de wattenschijfjes via een link in mijn artikel kopen dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Jij hoeft hier niets extra’s voor te betalen.  

Liefs!

4 reacties

  1. Ah wat een goede review! Ik heb ze zelf ook en ik ben er heel blij mee. Wat ik ook fijn vind, is dat ik nooit meer zonder wattenschijfjes zit. Echt heel fijn ;)!

  2. Hoi Iloon, ik volg je, mijn antwoord mag gewoon niet aankomen bij je op een of andere manier. Zojuist zo blij geworden van je Pinterest pagina! Behorend bij het bericht van vandaag 14 oktober… ik volg je nu ook daar. Mooie veranderingen maak je in je leven ook al heb je zoveel strubbelingen. Komt weer goed een keer. Beterschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.