Help! Ik zit in een leesdip.

In 2020 ben ik begonnen met mijn blog, omdat ik heel graag artikelen schreef over de boeken die ik las. Ik las met gemak een boek per week en dat heb ik eigenlijk tot en met november 2023 aardig volgehouden. Maar nu… zit ik in een leesdip. Kan jij mij helpen?

Leesdip

Een leesdip? Hoe ziet dat er bij mij uit?

Eigenlijk lees ik al boeken sinds de dag dat ik ook daadwerkelijk kan lezen. De bibliotheek was mijn favoriete uitje van de week toen ik klein was en tegenwoordig vind je mij vaak snuffelend in een boekwinkel. Ik ben een echte boekenwurm. Toch lijk ik mijn passie voor boeken nu even kwijt te zijn.

Tijdens mijn werkweek lees ik vaak alleen voordat ik ga slapen en in de weekenden en vakanties lees ik ook veel overdag. Op dit moment pak ik mijn boek alleen nog maar op voordat ik ga slapen, maar na een paar bladzijden ben ik er wel weer klaar mee. Lezen staat niet meer op mijn to-do-lijstje.

Ik lees op dit moment een thriller en vind het boek ook best spannend en interessant, maar ook dat zorgt er niet voor dat ik zin krijg om mijn boek vaker op te pakken. Ik zit echt in een leesdip.

Select 2024Select 2024

Kan jij mij helpen?

Wil jij mij helpen? Ik ben eigenlijk op zoek naar het perfecte boek om mijn leesdip kwijt te raken, maar weet niet naar welk verhaal ik moet grijpen. Zoals je misschien weet ben ik dol op feelgoodboeken, thrillers en romans, dus mocht je de gouden tip hebben dan hoor ik het heel graag. Ik wil het plezier in lezen weer snel terugvinden.

Heb jij wel eens een leesdip gehad? Zo ja, hoe heb je dat opgelost? Ik ben wel benieuwd, want ik vind het jammer dat ik op dit moment even niet kan ontsnappen naar een andere wereld. 

Liefs!

4 reacties

 1. Ik heb hier meerdere blogposts over geschreven! Mijn persoonlijke aanraders voor jou:
  – Truth or Dance van Chinouk Thijssen (YA leest lekker snel, dat helpt vaak tegen de leesdip)
  – In de ruimte is het stil van Nicole Panteleakos (jeugdboek, maar ook heel geschikt voor volwassenen)
  – De Jachtpartij van Lucy Foley (kreeg 4 sterren van de VN Thrillergids)
  – De vijf die blijven van Holly Jackson
  – Een voor Een van Ruth Ware (vind ik haar beste, ze schrijft Agatha Christie-achtige boeken in een hedendaagse setting)
  – De Mitford Moorden van Jessica Fellowes (Cozy crime en familiegeschiedenis in een)

 2. Oh ja, een leesdip ken ik maar al te goed. Ik heb ze regelmatig. Vooral eigenlijk als de verhalen te langdradig worden begint de moed me al in de schoenen te zakken en ook mijn lees-zin dus. Misschien kun je beter aan een anders boek beginnen? Een boek die je meteen vanaf het eerste woord je grijpt. Hopelijk helpt dat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.