Mijn boekenlijst voor de eerste maanden van 2024

Het nieuwe jaar is net begonnen en er staan nu alweer een aantal prachtige boeken op mijn boekenlijst voor 2024. Ik zet de boeken waar ik naar uitkijk de komende maanden voor je op een rijtje. Misschien breng ik je nog wel op een leuk leesidee.

De laatste die sterft - Helen Fields

De laatste die sterft - Helen Fields - Boekenlijst 2024

Flaptekst

‘Het gezin Clark is net verhuisd naar het afgelegen Isle of Mull, een eiland voor de kust van Schotland. Dan raakt de zeventienjarige Adriana vermist. Haar ouders zijn radeloos- de lokale bevolking ziet hen als indringers en de politie is onverschillig – en wenden zich tot privédetective Sadie Levesque om hun dochter te vinden. Sadie is ontzettend goed in haar werk. Wanneer ze het lichaam van Adriana vindt in een grot, met een kroon zeewier, beseft ze dat de zaak veel groter is dan ze in eerste instantie dacht. Ze duikt in de geheimen van het eiland, maar komt daardoor ook zelf dichter bij het gevaar. Want wat als Adriana niet de laatste was die stierf?’

Het eerste boek op mijn boekenlijst voor 2024 is het nieuwste boek van Helen Fields. Na Schaduwman is dit haar tweede stand-alone en ik kan niet wachten om in dit boek te starten. Helen Fields schrijft de meest bizarre thrillers en weet elke lezer aan zich te binden. Gelukkig is De laatste die stierf net uitgekomen en dus al snel te lezen. 

Sale/Solden 2024Sale/Solden 2024

De terugkeer naar Maxton Hall College - Mona Kasten

De terugkeer naar Maxton Hall College - Mona Kasten - Boekenlijst 2024

Flaptekst

Ruby is in shock: ze is geschorst van Maxton Hall College. En alles wijst erop dat niemand minder dan James hier verantwoordelijk voor is. Ruby kan het niet geloven, niet na alles wat ze samen hebben meegemaakt. Ze dacht dat ze eindelijk de échte James had leren kennen: de man met toekomstdromen, die haar aan het lachen maakt en die haar hart sneller laat kloppen met een enkele blik. Alles wat ze dacht te weten blijkt een leugen.

Terwijl Ruby worstelt om ondanks alles haar diploma te halen, dreigt James opnieuw te bezwijken onder de verplichtingen van zijn veeleisende familie. Is er nog een kans op een lang en gelukkig leven samen? Of worden ze elkaars ondergang?’

Natuurlijk hoort het derde deel van de Maxton Hall College-serie ook in deze lijst te staan. Ik heb enorm genoten van de eerste twee delen en ben benieuwd naar het laatste deel. Helaas moeten we nog een paar nachtjes geduld hebben, want dit deel ligt vanaf 25 januari in de boekwinkel. 

Wie schrijft die blijft - Tamara Haagmans

Wie schrijft die blijft - Tamara Haagmans - Boekenlijst 2024

Flaptekst

Caro is een succesvolle schrijver die onder een pseudoniem schrijft en onder geen beding bekend wil worden. Naast schrijven runt ze samen met haar vader De Gulden Draeck, een idyllisch boetiekhotel met een kunstwinkeltje in ’t Gooi. Hier komen de meest rijke, eigenzinnige gasten logeren, én hier haalt Caro haar inspiratie voor haar boeken vandaan.

Na de zoveelste bestseller wil haar uitgever toch dat ze uit de schaduw stapt, maar Caro weigert dit. Dan bedenkt haar vader een slimme oplossing waar iedereen tevreden mee is. Net als alles op rolletjes lijkt te lopen, staat ineens de toekomst van het boetiekhotel op losse schroeven, en moet Caro keuzes maken. Hoeveel is haar dubbelleven haar waard?’

Leuk! Op mijn boekenlijst voor 2024 staat ook het nieuwste boek van Tamara Haagmans: Wie schrijft die blijft. Ik word al erg enthousiast van de flaptekst en hoop echt dat we kunnen genieten van dit verhaal. Kan bijna niet misgaan met deze auteur toch? Vanaf 9 februari te koop.

De vergeten vrouwen - Kristin Hannah

De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

Flaptekst

‘Wanneer de twintigjarige verpleegster Frances ‘Frankie’ McGrath de onverwachte woorden ‘ook vrouwen kunnen helden zijn’ hoort, gaat er een wereld voor haar open. Ze is opgegroeid op een idyllisch eiland voor de kust van Californië, onder de vleugels van haar conservatieve ouders. Haar toekomst leek zo simpel: school afmaken, trouwen en in haar moeders voetsporen treden als de perfecte vrouw des huizes. Maar het is 1965 en de wereld is aan het veranderen. Wanneer haar broer vertrekt om te vechten in Vietnam, besluit ze zich aan te melden als verpleegkundige in het leger.

De jonge Frankie is onvoorbereid op de chaos die ze aantreft in Vietnam. En niet alleen dat, ook haar uiteindelijke terugkeer naar Amerika, dat verscheurd is door de oorlog en protesten, valt zwaarder dan ze ooit had kunnen denken.’

20 februari komt De vergeten vrouwen uit van Kristin Hannah. Deze auteur heeft mij nog nooit teleurgesteld en ik heb al heel wat boeken van haar mogen lezen. Ondanks dat de flaptekst mij nog niet meteen trekt, weet ik dat ik dit boek moet lezen en dat ga ik ook zeker doen.  

Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

Flaptekst

‘Engeland, 1965. In het stadje Castle Knoll wordt het lot van de ­zeventienjarige Frances Adams bezegeld als een waarzegster haar toekomst voorspelt. Met haar wapperende gewaden, ­wierook en mystiek breng ze Frances het verschrikkelijke nieuws dat haar sterfdag niet vredig zal zijn, maar dat ze vermoord zal worden door iemand die ze kent. Zo begint voor Frances een leven vol gekonkel en plotten, om haar eigen moord te voorkomen.

Niemand nam Frances ooit serieus – decennialang niet – totdat ze vermoord wordt aangetroffen in haar salonkamer. Voor het ontraadselen van het mysterie komt het goed van pas dat ­Frances haar rol als dorps­bemoeial erg serieus nam: door het verzamelen van roddels en geheimen over iedereen die ze ontmoette probeerde ze haar leven veilig te stellen, voor het geval dat de moordenaar ertussen zat. In haar bibliotheek bevindt zich een vernuftig onderzoek waar menig detective zijn pet voor zou afnemen, en de juiste speurders zouden de moordenaar zo kunnen ­vinden – als ze eerst haar ongelooflijk ingewikkelde archiefsysteem ­zouden kunnen doorgronden.

Als haar achternicht Annie erachter komt dat Frances’ grootste angst is uitgekomen, wordt ze gedwongen deel te nemen aan de laatste grote wraakactie van haar oudtante. In Frances’ testament staat dat de persoon die haar moord oplost miljoenen erft en ze daagt een groep naasten, waaronder Annie, uit om aan de wereld te laten weten door wie Frances vermoord is en dat ze altijd gelijk had over haar toekomst. Kan Annie het mysterie ontrafelen en gerechtigheid vinden voor haar oudtante of zal het opgraven van het verleden haar juist in het vizier van de ­moordenaar brengen?’

Ik word blij van het omslag van het boek, ik word blij van de titel en ik word blij van de flaptekst. Ik ken de auteur Kristen Perrin niet, maar het wordt tijd om kennis te maken. Volgens mij wordt Hoe ik mijn eigen moord oploste echt een heel interessant boek. Wat denk jij? Dit boek verschijnt op 29 februari.

Dit zijn de boeken die voor de komende twee maanden op mijn boekenlijst voor 2024 staan. Zit er iets voor jou bij?

Liefs!

4 reacties

  1. Ik twijfelde wel even of het handig was om dit artikel te lezen. De conclusie is eigenlijk nee haha. Mijn lijstje groeit weer verder met het eerste en het laatste boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.