Met liefs uit Londen – Sarah Jio

Mijn beste vriendinnetje Judith roept al maanden dat ik de boeken van Sarah Jio moet gaan lezen. Aangezien ze vaak gelijk heeft (helaas…) én de flaptekst van Met liefs uit Londen mij nieuwsgierig maakte, heb ik maar eens kennisgemaakt met deze auteur. Judith had het weer eens bij het rechte eind…

Met liefs uit Londen - Sarah Jio - Boekerij

‘Het vliegtuig schokt weer als het onder een wolk door vliegt en het landingsgestel wordt uitgeklapt. Even later landen we met een doffe dreun op Heathrow.

Ik kijk uit het raam. Dus dit is Londen.’

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

Flaptekst

‘Toen Valentina ‘Val’ Baker een tiener was, vertrok haar moeder Eloise onverwachts vanuit Amerika naar haar geboortestad Londen. Nu, jaren later, komt er een aangetekende brief uit Engeland met het overlijdensbericht van haar moeder. Val blijkt een appartement in Primrose Hill en een tweedehandsboekhandel te hebben geërfd. Ze besluit samen met haar man Nick naar Londen te reizen om orde op zaken te stellen en eenmaal daar besluit ze om een nieuw leven in het charmante Londen op te bouwen.

Op een dag komt er een klant de boekhandel binnen met een exemplaar van The Last Winter, een verhaal dat haar vroeger erg geraakt heeft. Val raakt geïntrigeerd door de opmerkingen die een vorige eigenaar in de kantlijn heeft gezet. Nick blijkt ondertussen naast zijn tijdrovende werk afleiding te hebben gevonden in de vorm van een drieëntwintigjarige stagiaire. En Eliza, een nieuwe vriendin van Val, daagt haar vervolgens uit om het telefoonnummer van ene ‘Daniel’ dat in The Last Winter staat te bellen. Vanaf dat moment besluit Val deze mysterieuze Daniel op te sporen. Tijdens de zoektocht ontdekt ze meer over zichzelf, haar moeder, en uiteindelijk… de liefde.’ 

Mijn mening

Ik zit nog steeds in een digitale leesflow, dus ook Met veel liefs uit Londen heb ik digitaal gelezen. Elke boekenwurm moet blij worden van het omslag van dit boek. Op de voorkant vind je de boekwinkel in Londen waar Valentina opeens eigenaar van wordt.

De titel is goed gekozen. Ten eerste omdat Valentina natuurlijk naar Londen gaat en ten tweede vanwege de brieven die ze krijgt. Meer zeg ik hier niet over ☺️. Persoonlijk vind ik Londen een fantastische stad, dus deze titel trekt mij als lezer al snel.

Het boek bestaat uit een hoop hoofdstukken. We lezen het verhaal van Valentina in het heden, maar ook duiken we in het verleden van haar moeder Eloise. Deze twee verhaallijnen werken naar elkaar toe en dat zorgt ervoor dat alle puzzelstukjes in elkaar vallen aan het einde van het boek. Ik vind dit een goede keuze van de schrijver. 

De personages krijgen alle ruimte om goed neergezet te worden. Valentina zit in een scheiding, maar blijft niet bij de pakken neerzitten en dat vind ik heel fijn.  Haar moeder Eloise komt over als een liefdevolle, zorgzame vrouw, maar ook met wat pit. Alle andere personages hebben hun eigen rol en passen goed bij het verhaal. 

Het verhaal leest lekker weg, blijft spannend en is gelukkig niet langdradig. Sarah Jio vult ook niet alles in, maar geeft de lezer ruimte om zelf stukjes in te vullen. Ik kan dat alleen maar waarderen.

Met liefs uit Londen is een lichte roman, terwijl het onderwerp best zwaar is. Geniet van dit boek, droom weg en ga samen met Valentina op reis naar Londen. Je gaat er geen spijt van krijgen. 

Liefs!

Titel: Met liefs uit Londen | Auteur: Sarah Jio | Uitgeverij: Boekerij | 352 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.