Mijn boekenkast

Als je mij op Instagram volgt dan weet je dat ik de afgelopen twee weken bezig ben geweest met mijn nieuwe boekenkast. Een paar jaar geleden hebben we mijn boekenkast gemaakt voor in de studeerkamer. Al snel bleek die kast een beetje te klein te zijn, dus het werd tijd voor een uitbreiding. Vandaag laat ik je zien hoe we de kast hebben gemaakt en hoe het er nu uitziet.

Hoe het was...

Boekenkast before

Hierboven zie je hoe mijn boekenkast eruit zag. Zoals je ziet stond het erg vol. Ik was boeken aan het stapelen, omdat ze anders niet meer pasten. Daarnaast stonden mijn boeken op alfabetische volgorde en dat is echt de meest onhandige manier om je boeken te sorteren. Elke keer als ik een nieuw boek kreeg, moest ik alles weer omgooien. Dat wilde ik anders gaan doen. 

Het proces

Het proces

Mijn man en mijn schoonvader zijn enorm handig, dus we hebben de boekenkast zelfgemaakt. Ik vind dat heel leuk, omdat je het dan precies zo kan maken zoals je dat zelf wilt en ook weet je dan zeker dat je boekenkast past. Zij zijn in maart al aan de slag gegaan met de ijzeren pijpen (de vorm van de kast).

Het proces

In de meivakantie zijn Mike en ik planken gaan halen. Dit zijn voorgedroogde steigerplanken. Ik heb ze daarna twee keer gebeitst. De planken zijn nu iets lichter dan de planken van de oude boekenkast, maar dat komt omdat die kast natuurlijk al even staat. Daarnaast is ook niet elke plank hetzelfde van kleur. Het valt alleen op als je er gericht naar kijkt.

Het proces

Na het schilderen en drogen konden de planken in de stellage geschoven worden. 

Boekenkast: Het proces

En daar is mijn nieuwe boekenkast. Ik heb nu zo ontzettend veel ruimte, heerlijk! Zo heeft de kast nog een paar dagen gestaan, zodat de planken goed droog waren. Daarna werd het tijd om de kast in te richten.

Het eindresultaat

Op Hemelvaartsdag ben ik begonnen aan het uitruimen en weer inrichten van mijn kasten. In de dagen daarvoor had ik al wel bedacht hoe ik het ongeveer zou willen en had ik doorzichtige boekensteunen gekocht om mijn boeken rechtop te kunnen zetten.

Boekenkast: Het eindresultaat

Deze kast heeft nog steeds de meeste boeken, maar ik heb het wel anders ingericht. Niet meer op alfabet, maar ik heb de boeken nu op genre staan. Boeken van dezelfde schrijver staan wel bij elkaar. In dit gedeelte van de kast staan mijn romans en feelgoodboeken. Op de onderste plank staan ook nog reisboeken en studieboeken van Mike. Ik heb nu zelfs plek voor plantjes en accessoires.

Het eindresultaat

Dan het nieuwe gedeelte. Leeg he? Het lijkt wel alsof ik geen boeken meer heb, zo raar. In deze kast kan ik in ieder geval nog heel erg veel kwijt en dat vind ik wel heel fijn. 

In deze kast staan bovenin mijn thrillers en onderin mijn  studieboeken. Er is nog een gedeelte voor waargebeurde verhalen en ik heb mijn TBR-boeken een apart plekje gegeven. Ook heb ik mijn lievelingsseries apart en in het zicht gezet.

De boeken op de onderste plank moet ik eigenlijk naar de kringloop brengen, want dat zijn boeken die ik toch niet zal gaan lezen. 

Ondanks dat het nu lijkt alsof ik erg weinig boeken heb, ben ik heel erg blij dat mijn boekenkast nu klaar en ingericht is. Ik kan weer verder met boeken kopen =). Ondertussen heb ik nieuwe plantjes gekocht om in de kast te zetten en wil ik graag nog mooie boekensteunen gaan zoeken, maar dat heeft geen haast.

Hoe heb jij je boeken geordend in je boekenkast? Ik ben heel benieuwd, want ik vond het erg lastig om de juiste manier te vinden. Laat vooral een berichtje achter.

Liefs!

Eén reactie

  1. Heel leuk gedaan, die ladder voegt echt iets toe! En planten vind ik er ook altijd goed bij passen. Ik heb 2 witte boekenkasten met boeken die niet heel erg geordend staan, maar dat rommelige vind ik juist wel wat hebben in een boekenkast. En dat past ook wel wat beter bij mijn karakter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.