Mijn kwaadbloed – Melissa Kremer

Melissa Kremer, misschien ken je haar wel van het Instagramaccount @mijnkwaadbloed, vertelt in haar boek over haar strijd tegen kanker. Helaas heeft zij op 23 maart de strijd tegen deze vreselijk rotziekte verloren. 

Graag besteed ik aandacht aan haar boek, omdat zij een lichtpuntje voor velen is.

Mijn kwaadbloed - Melissa Kremer

‘Vijf simpele woorden, 5 woorden die de arts binnen een aantal seconden had uitgesproken, die simpele 5 woorden hebben mijn hele leven veranderd.’

Korte inhoud

Melissa Kremer staat volop in het leven en de wereld ligt aan haar voeten. Ze volgt een opleiding tot verpleegkundige waar ze enorm van geniet. 

Ze krijgt klachten, zoals moeheid, snel blauwe plekken en duizeligheid. Eerst denkt ze dat het oververmoeidheid is, maar al snel denkt ze daar anders over. 

Ze gaat naar het ziekenhuis en al snel krijgt ze een diagnose: kanker.

 

Melissa vertelt over haar strijd tegen deze ziekte. Hoe ze heeft gevochten en wat het haar allemaal gekost heeft.

Dan lijkt het goed te gaan en probeert ze langzaam haar leventje weer op te pakken. Weer schrijft ze zich in voor de opleiding Verpleegkunde, maar al snel is het weer mis.

Vier jaar na haar eerste diagnose is de kanker terug en deze keer zal ze de strijd niet kunnen winnen.

Mijn mening

Melissa Kremer is bij mij in beeld gekomen door Nicolette van Dam en Bas Smit. Meteen werd ik gegrepen door haar berichten op Instagram en ben ik haar blijven volgen.

Vorige week schreef ik nog over bijzonder boeken, maar toen had ik Mijn kwaadbloed nog niet gelezen. Dit boek mag zo aan dat lijstje toegevoegd worden. Wat een strijdlustige dame was Melissa. Strijdlustig, maar ook moedig, positief, lief en zoveel meer. Hoeveel kan een mens aan? Dat was de vraag die constant door mijn hoofd spookte tijdens het lezen van dit boek. 

Helaas is Melissa er niet meer, maar door dit boek zal ze nooit meer vergeten worden. Haar woorden op papier zijn heftig, rauw en vol emotie, maar ik geloof dat zij op deze manier heel erg veel mensen kan bereiken en ook kan steunen. 

Een echte recensie schrijven over dit boek is niet belangrijk. Het is veel belangrijker om aandacht te vragen voor dit boek en voor onderzoek naar Hematologie. Jij kan hierbij helpen!

Vanaf 19 april is de tweede druk van het boek Mijn kwaadbloed te bestellen via Afonte. 50% van de opbrengst gaat naar het onderzoek naar Hematologie en 50% gaat naar de familie van Melissa. Naast dat het geld naar een goed doel gaat, zorg je er ook voor dat het verhaal van Melissa doorgegeven wordt en dat ze zo een lichtpuntje kan zijn voor anderen.

Liefs.

Titel: Mijn kwaadbloed | Auteur: Melissa Kremer | Uitgeverij: Afonte | 144 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.