Boekentips #4: Feelgoods

Pas geleden deelde ik al drie van mijn favoriete feelgoods met je. Wie leeft er op drie feelgoodboeken? Niemand toch? Met veel plezier deel ik vandaag weer drie toppers met je. Ik wil niet hebben dat je zonder leesvoer komt te zitten =).

1. Het dagboek van Bridget Jones ~ Helen Fielding

Sommige pareltjes zijn misschien al even op de markt, maar dat betekent niet dat ze niet leuk zijn. Neem nou Het dagboek van Bridget Jones. Misschien heb je de film(s) al meerdere keren gezien, maar heb je de boeken wel eens gelezen? Die zijn namelijk nog veel leuker.

Bridget Jones, een onhandige vrijgezel, vertelt in haar dagboeken over haar leven. Ze drinkt teveel, rookt teveel en moet, naar eigen zeggen, af gaan vallen. Ondertussen heeft ze het druk met de twee mannen in haar leven: de veel te lieve Mark Darcy en de playboy Daniel Cleaver. 

Persoonlijk vind ik het eerste deel van deze serie het best, maar ik heb ook erg genoten van de andere delen. Bij alle drie de boeken zal je meerdere malen hardop aan het lachen zijn. Is dat niet wat we nodig hebben?

2. De kleine bakkerij aan het strand - Jenny Colgan

Jenny Colgan is op dit moment dé auteur van feelgoods. Vooral haar kleine bakkerij-serie doet het heel erg goed. Ik heb de drie boeken gelezen en fan geworden. 

Polly Waterford komt, na een mislukte relatie en failliet bedrijf, terecht op het kleine schiereiland Mount Polbearne. Ze komt boven een verlaten winkel te wonen en om de verveling tegen te gaan, besluit ze om brood te gaan bakken. Al snel krijgt heel het dorp hier lucht van.

De boeken van Jenny Colgan zijn heerlijk om aan een strand of een zwembad te lezen. Ik heb ze zelf thuis op de bank gelezen en ook dat was heerlijk natuurlijk. Jenny Colgan schrijft fijn, er zit humor in haar boeken en ze lezen makkelijk weg. Ik vond De kleine bakkerij aan het strand het leukst, maar heb ook genoten van al haar andere boeken. Aanrader!

3. Ik pleit voor jou - Marijke Vos

Voor mij was Marijke Vos een redelijk onbekende schrijfster. Op Bookstagram kwam het boek Ik pleit voor jou meerdere keren voorbij en toen werd ik toch wel nieuwsgierig. Nu begrijp ik waarom iedereen zo enthousiast is.

Als jonge advocaat krijgt Janna eindelijk de kans om te laten zien wat ze in haar mars heeft. Als ze dan haar belangrijke documenten kwijtraakt en merkt dat de advocaat van de tegenpartij wel héél charmant is, lijkt al haar harde werk voor niets geweest te zijn.

Het lijkt wel of we in Nederland steeds meer goede auteurs van feelgoodboeken krijgen. Naast Lisette Jonkman, Astrid Harrewijn, Tamara Haagmans staat ook Marijke Vos hoog op mijn lijstje van favoriete schrijvers. Deze ontwikkeling vind ik alleen maar heel erg goed. Marijke Vos heeft met Ik pleit voor jou weer een heerlijk feelgoodboek geschreven en ik raad je aan om ook haar andere boeken te lezen. Daar krijg je vast geen spijt van.

Feelgoods, ik word er altijd erg blij van. Jij ook? Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt gehad en dat je er weer even tegenaan kunt. Mocht je nog leuke tips hebben voor mij dan hoor ik het heel graag. Mijn tbr-lijstje kan niet lang genoeg zijn. 

Maak er een mooie dag van.

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.