People We Meet On Vacation – Mijn kennismaking met Emily Henry

Het boek People We Meet On Vacation van Emily Henry las ik afgelopen zomer onder de Kroatische zon en daar heb ik absoluut geen spijt van. Ik vertel je graag wat ik precies van dit boek vond, zonder spoilers natuurlijk. Wie weet neem jij dit boek de volgende keer ook wel mee op vakantie.

People we meet on vacation - Emily Henry

‘ “Dus, Poppy, je hoeft jezelf alleen maar af te vragen wanneer je voor het laatst echt gelukkig bent geweest.”

Het probleem is dat ik daar niet eens over na hoef te denken. Ik weet precies wanneer ik voor het laatst echt gelukkig ben geweest. Twee jaar geleden, in Kroatië, met Alex Nilsen.’

Mode 2023Mode 2023

Flaptekst

‘Poppy en Alex. Alex en Poppy. Ze hebben niets gemeen. Zij is impulsief. Hij is bedachtzaam. Zij heeft een onverzadigbare reislust. Hij blijft liever thuis met een boek. En toch zijn ze de allerbeste vrienden. Het grootste deel van het jaar wonen ze ver uit elkaar – zij in New York en hij in hun geboortedorpje – maar elke zomer gaan ze samen op vakantie. Tot het één zomer helemaal misloopt en ze elkaar niet meer spreken…

Nu zit Poppy in een sleur. Als iemand vraagt wanneer ze voor het laatst echt gelukkig was, antwoordt ze zonder twijfel dat het die noodlottige, laatste zomer met Alex was. En dus besluit ze haar beste vriend te overtuigen om nog één keer samen op vakantie te gaan en alles bij te leggen. Wat zou er mis kunnen gaan?’

Mijn mening

Normaal gesproken vind ik het echt stom als een Nederlandse vertaling een Engelse titel krijgt, maar de flaptekst van People We Meet On Vacation vond ik toch interessant genoeg om het boek een kans te geven. Daarnaast kwam dit boek zo vaak voorbij op Instagram dat ik mijn nieuwsgierig niet meer in bedwang kon houden. Gelukkig maar. 

Vanaf de eerste bladzijde veroverde Poppy mijn hart. Wat een leuk personage heeft Emily Henry neergezet. Poppy is lief, grappig en ze heeft de gunfactor. Ik zou zo met haar op vakantie willen. Alex is precies het tegenovergestelde van Poppy, maar ook dit personage sluit je meteen in je hart. De auteur heeft dit heel goed gedaan. 

Naast twee fijne personages is het verhaal origineel en erg mooi. Je weet al snel waar het verhaal naartoe zal gaan, maar je hebt de geschiedenis nodig om alles te kunnen begrijpen. Wel voorspelbaar, maar toch niet helemaal. 

Emily Henry gebruikt veel humor en als lezer zit je regelmatig hardop te lachen (dit was op vakantie niet altijd handig). Toch is de boodschap van het verhaal serieus en aangrijpend. Het was echt lastig om dit boek opzij te leggen.

Voor iedereen die graag een leuke roman leest, is People We Meet On Vacation een heel goed boek om op te pakken. Ik ben in ieder geval benieuwd naar de andere boeken van Emily Henry. Ik wens jou alvast veel leesplezier!

Liefs!

Titel: People We Meet On Vacation | Auteur: Emily Henry | Uitgeverij: THB 368 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.