Zomervakantie 2023: Krk – Kroatië

De meivakantie zit er alweer even op, alle lange weekenden zijn geweest, dus we kunnen stiekem af gaan tellen naar de zomervakantie van 2023. Vorig jaar zijn Mike en ik niet op vakantie geweest, maar nu is alles geboekt en besproken. Ik kan niet wachten.

Zomervakantie 2023

Bestemming zomervakantie 2023

Wij gaan dit jaar, met de caravan van mijn ouders, naar Krk, Kroatië. Mike wilde heel graag terug naar Kroatië en ik had het eiland Krk op mijn verlanglijstje staan, dus we waren er zo uit samen. In november hebben wij al geboekt, omdat we wisten dat deze camping snel vol zou zitten. Aangezien ik in het onderwijs werk, zitten we (helaas) altijd vast aan het hoogseizoen. We gaan dus in juli/augustus op pad.

Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023

Het eiland Krk

Het eiland Krk is het grootste eiland van Kroatië en schijnt prachtig te zijn. Het zuidoosten van het eiland is bergachtig, ruig en kaal en het noordwesten is juist heel erg groen en weelderig. Het eiland wordt ook wel Gouden Eiland genoemd. 

Op het eiland zijn verschillende stadjes te vinden, zoals Krk, Punat, Baska en Njivice. Kleine, historische dorpjes met ieder hun eigen verhaal. Daarnaast moeten de stranden prachtig zijn en kunnen we genieten van de mooiste natuur.

Zomervakantie 2023 - Krk 3

Met de caravan?

Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar ik vind het heerlijk om met de caravan op pad te gaan. We gaan naar een grote camping, namelijk Camping Krk (origineel). Onze ervaring leert dat de campings in Kroatië heel ruim opgezet zijn, dus dat het niet aanvoelt als een grote camping. Daarnaast zijn alle faciliteiten aanwezig en staat de camping goed aangeschreven. We hebben wel gekozen voor een luxere plaats, omdat we graag de ruimte hebben.

Kamperen vind ik leuk, omdat je de hele dag buiten bent. Je wordt wakker, stapt je caravan uit en de rest van de dag ben je buiten totdat je weer gaat slapen. Mike is wel van de sociale contacten, maar ik ben meer op mezelf. Geef mij een ligbed, een boek en wat drinken en ik vermaak me over het algemeen prima. Mike daarentegen vindt het leuk om hier en daar een praatje te maken. Wat mij betreft een goede verdeling ☺️.

De planning

We zullen twee volledige weken op dezelfde camping staan, maar zijn zeker drie weken op pad. Aangezien wij nergens naar hoeven te kijken, vertrekken we waarschijnlijk vier dagen voordat we op onze camping moeten zijn. Ten eerste hoeven we dan niet te haasten en ten tweede zien we ook nog andere mooie plekken tussendoor. We rijden op de bonnefooi die dagen, dus dat is altijd wel even spannend. Het zal vast wel eens voorkomen dat er een camping vol zit, maar dat zien we dan wel weer. Ook voor de terugweg naar huis nemen wij alle tijd. Vanaf het moment dat wij thuis vertrekken zijn we op vakantie tot en met het moment dat we, drie weken later, weer de oprit oprijden.

De twee weken in Krk zullen we vooral het eiland verkennen, zwemmen, relaxen en genieten. Meestal bekijken wij per dag wat we gaan doen, dus ik maak geen planning van te voren. Heerlijk!

Zomervakantie 2023 - Krk 2

Zoals je misschien wel merkt, kijk ik enorm naar onze zomervakantie van 2023 uit. We moeten nog even geduld hebben. Ik zal tijdens de vakantie waarschijnlijk weinig tijd aan mijn blog besteden, maar De week in foto’s mag natuurlijk niet ontbreken. Ik neem je dus zeker mee naar Krk.

Waar ga jij komende zomer naartoe?

Liefs!

4 reacties

  1. Omdat we deze zomer de laatste puntjes op de i willen zetten met mijn nieuwe yogastudio, blijven we thuis maar ik kijk graag mee met je foto’s want je hebt me heel nieuwsgierig gemaakt naar dit eiland.

  2. Klinkt als fijne vakantieplannen. Zo doen wij het ook meestal (al gaan wij nooit kamperen trouwens). Dit jaar gaan we voor een autovakantie in Duitsland. Maar we moeten nog wel boeken. Wel al helemaal zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.