Eerste indruk: PMU voor mijn wenkbrauwen bij Impresss

Twee dagen geleden reed ik om half negen ’s ochtends naar Valkenswaard. Ik had al een tijdje in mijn hoofd dat ik permanente make-up (PMU) voor mijn wenkbrauwen wilde, maar waar doe je dat? Na een tip van mijn nichtje kwam ik terecht bij Impresss; de mensen die hier werken zijn gespecialiseerd in PMU voor je wenkbrauwen. Vandaag deel ik mijn eerste ervaring met je.

PMU wenkbrauwen Impresss

Wat is PMU precies?

Als we het hebben over permanente make-up dan hebben we het over pigmenten die in je huid worden gebracht. Deze pigmenten blijven voor langere tijd zitten, denk aan een jaar of langer. Omdat de pigmenten in je bovenste huidlaag worden gezet, blijft het een stuk minder lang zitten dan bijvoorbeeld een tatoeage. 

Ik heb gekozen voor PMU bij mijn wenkbrauwen, maar er zijn ook andere mogelijkheden zoals voor je lippen of eyeliner. 

Black Friday 2023Black Friday 2023

Waarom PMU voor mijn wenkbrauwen?

Elke ochtend sta ik voor de spiegel en ben ik veel tijd kwijt om mijn wenkbrauwen fatsoenlijk in model te krijgen. Ik heb weinig kleur en moet ze altijd bijwerken, omdat ik dat mooier vind. Ik was al langere tijd over PMU aan het nadenken, maar ik durfde niet zomaar een salon in te lopen om mijn wenkbrauwen te laten doen. Als het misgaat dan gaat het wel mis in je gezicht…

Mijn nichtje was bij Impresss in Valkenswaard beland en had haar wenkbrauwen laten doen. Bij Impresss kan je alleen PMU  voor je wenkbrauwen laten doen, dus het personeel is gespecialiseerd. Dit was ook zeker terug te zien bij mijn nichtje. Ondanks de afstand (110 kilometer) heb ik direct een afspraak gemaakt. Tijd voor mijn wenkbrauwen.

PMU Wenkbrauwen before
Mijn wenkbrauwen voor de behandeling

De behandeling

De sfeer bij Impresss vond ik direct fijn. Het is een professioneel bedrijf en dat merk je bij binnenkomst al. Ik moest meteen een formulier invullen, zodat zij weten hoe het met mijn gezondheid gesteld is en ik weet waar ik aan begin. Het kan maar duidelijk zijn. Na een minuut of tien werd ik opgehaald door Gwen. Tijd om te beginnen. 

Impresss

Ik mocht plaatsnemen in deze heerlijke stoel en Gwen nam alle tijd om met mij de behandeling door te nemen. Ik mocht aangeven wat ik graag wilde, maar ik vertrouwde ook op haar expertise.

Al snel werd er gemeten, geschetst en getekend. Toen we allebei tevreden waren, begon de behandeling. Ik heb gekozen voor Mix brows: microblading gecombineerd met powder brows.

Gwen begon met microblading en die behandeling vond ik niet per se heel prettig. Door middel van een klein naaldje worden er gepigmenteerde lijntjes in de vorm van haartjes in je huid gezet. Zo lijk je meer haartjes en vollere wenkbrauwen te hebben. Mijn wenkbrauwen zagen er meteen al een stuk mooier uit. 

Daarna werden mijn wenkbrauwen ‘gekleurd’ met pigment, ze noemen dit ook wel powder brows. Geen harde kleuren, maar juist heel natuurlijk. Mijn wenkbrauw begint licht en wordt daarna wat donkerder. Hier heb ik amper iets van gevoeld. 

Na een uitgebreide uitleg over de nazorg, stond ik na iets meer dan een uur weer buiten. Mét mooie wenkbrauwen. 

PMU Wenkbrauwen after
Twee uur na de behandeling
Wenkbrauwen after 2

Mijn eerste indruk en het vervolg

Ondertussen zijn mijn wenkbrauwen twee dagen geleden gedaan en ben ik er heel erg blij mee. De behandeling is heel erg meegevallen en het ziet er nu al redelijk natuurlijk uit.

Natuurlijk, ik ben nog niet klaar. De eerste zeven dagen mogen ze niet nat worden, moet ik ze elke dag verzorgen met vaseline en mag ik er verder niet aankomen. Daarna zullen er nog korstjes op komen en worden ze nog wat lichter. Pas dan zal het resultaat te zien zijn. Over zes weken moet ik terug voor de finishing touch. Mijn eigen wenkbrauwhaartjes zal ik natuurlijk wel bij moeten houden.

Ik ben heel blij dat ik PMU voor mijn wenkbrauwen bij Impresss heb laten doen, want Gwen heeft mij het vertrouwen gegeven dat ze weet wat ze doet. Daar rijd ik graag een stukje extra voor. Nu ben ik vooral heel benieuwd naar het eindresultaat, maar daar moet ik nog even op wachten. Natuurlijk neem ik je mee in dit proces. 

Liefs!

8 reacties

  1. Wauw, wat een verschil! Ziet er mooi uit hoor. Ik heb lange tijd mijn wenkbrauwen laten verven. Maar ik ben er mee gestopt. Scheelt ook dat ik mijn haren nu niet meer donkerder heb geverfd en valt het ook niet zo op 🙂 Ik ben benieuwd hoe het échte eindresultaat is.

  2. Ziet er heel mooi en natuurlijk uit! De herstelperiode is even doorbijten met de korstjes en jeuk, maar daarna heb je er geen omkijken meer naar en sta je elke ochtend op met prachtige wenkbrauwen. Ik heb ook PMU laten doen en ben er ontzettend blij mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.